Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Villingen

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Villingen inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Villingen miniguide

Hyrbil Villingen
Biluthyrning Villingen

Villingen – eller Villingen-Schwenningen, som staden nu officiellt heter – är belägen i södra Tyskland, nära gränsen till Österrike. Det tillhör delstaten Baden-Württemberg, och har ca 85.000 invånare (2008). Brigach rinner genom staden, som har en relativt hög position (700 m).

Villingen var under medeltiden en viktig österrikiska staden, medan Schwenningen var en liten by fram till mitten av 1800-talet, då det infördes en omfattande klokke-/ur-produksjon där. År 1972, som de två städerna samman, även om de fortfarande är fysiskt åtskilda från varandra i en platå.

Ett av de mest spännande attraktioner i Villingen, den gamla, medeltida-liknande centrum. Här hittar du bland annat en välbevarad stadsmur med ett antal intakt portar och torn. När det gäller arkitektur i allmänhet vara särskilt det gamla rådhuset från 1534 i slutet av gotisk nämns. En populär attraktion ligger strax utanför centrum – på en kulle 778 meter över havet – är Aussichtsturm Wanne, världens äldsta utsiktstorn i järn (som anges i 1888).

Många besökare att hitta vägen till Franziskaner Museum i hjärtat av Villingen. Du kan inkludera se en tårnur från 1575 och en Schwarzwald-klocka från 1706. En av huvudattraktionerna i Schwenningen är Das Uhrindustriemuseum, vilka handlingar som historien om stadens urindustrin.

Närmaste internationella flygplats är Stuttgart Airport, som ligger 115 km nordost om Villingen-Schwenningen.