Spara upp till 70 % på biluthyrning

Vi söker efter bästa pris på hyrbil från 1 600 olika företag

tick-2Garanterat låga priser

tick-2Inklusive försäkring och skatt

tick-2Inga dolda avgifter

tick-2 Fri körsträcka på de flesta destinationer

tick-2 Inga kreditkortskostnader

tick-2 24-timmars kundservice

Vi fick en helt ny bil i Barcelona. Personalen var hjälpsam och tillmötesgående när vi anlände.
Marita Lidholm
Jag kommer definitivt använda den här tjänsten igen. Representanterna på Gran Canaria var vänliga. Blev inte lurade på bensinen när vi hyrde genom Europcar.
Gunilla Andersson
Hyrbilguiden.se erbjöd det bästa priset på hyrbil i Nice. Jag fick en bil från Alamo som var i utmärkt skick.
Ulf Lundgren
Bilen vi fick (Mercedes C-klass) var bättre än förväntat. Jag kommer hyra från den här webbsidan igen.
Johan Olsson
Hyrde en bil i Alicante, Spanien. Bra service och väldigt hjälpsam personal. Jag skulle definitivt hyra härifrån igen
Sandra Synnergren

Biluthyrning Marburg

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Marburg inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Marburg miniguide

Hyrbil Marburg

Biluthyrning Marburg

Marburg är beläget i centrala tyska delstaten Hessen – vid floden Lahn – och har cirka 80.000 invånare (2009). Det är landets fyra stora college städer. ”Phillipp universitet är det äldsta protestantiska universitetet i världen, grundades 1527.

Gamla stan är en av turistattraktionerna i Marburg, med sina många vackra medeltida byggnader. Det finns också mysiga kaféer och affärer. Staden är också känd för sina magnifika medeltida kyrkor – särskilt den ”Elisabethkirche” från 1235

Slottet ”Schloss Marburg – ligger på en kulle ovanför staden – är kanske den största punkten av intresse. Slottet byggdes som en fästning under perioden 1200 – 1400-talet och i dag tillhör delar av byggnaden universitetets museum. Museet visar besökarna sin utställning om stadens kulturhistoria, och dessutom ofta på teater, konserter och kulturevenemang här. Det finns också en populär utomhusteater i parken under sommaren.

Andra turistattraktioner i Marburg är det gamla rådhuset från 1527, Art Museum i universitetsbyggnaden (med en stor samling av målningar från 1800 – och 1900-talet), en botanisk trädgård, en etnografisk samling, en mineralogiska museum utställning av mineraler, ädelstenar och meteoriter – och ”Kunstverein Marburg, som visar utställningar av samtida konst.

På en kulle en bit öster om staden är en turistattraktion ”Spiegelslustturm” – ett 36 meter högt utsiktstorn från 1800-talet – där besökare får en fantastisk utsikt över staden och slottet. Byn har ett café / restaurang.

Den närmaste flygplatsen är Frankfurt International Airport , som ligger 109 km söder om Marburg.

 

Svenska