Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Marburg

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Marburg inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Marburg miniguide

Hyrbil Marburg
Biluthyrning Marburg

Marburg är beläget i centrala tyska delstaten Hessen – vid floden Lahn – och har cirka 80.000 invånare (2009). Det är landets fyra stora college städer. ”Phillipp universitet är det äldsta protestantiska universitetet i världen, grundades 1527.

Gamla stan är en av turistattraktionerna i Marburg, med sina många vackra medeltida byggnader. Det finns också mysiga kaféer och affärer. Staden är också känd för sina magnifika medeltida kyrkor – särskilt den ”Elisabethkirche” från 1235

Slottet ”Schloss Marburg – ligger på en kulle ovanför staden – är kanske den största punkten av intresse. Slottet byggdes som en fästning under perioden 1200 – 1400-talet och i dag tillhör delar av byggnaden universitetets museum. Museet visar besökarna sin utställning om stadens kulturhistoria, och dessutom ofta på teater, konserter och kulturevenemang här. Det finns också en populär utomhusteater i parken under sommaren.

Andra turistattraktioner i Marburg är det gamla rådhuset från 1527, Art Museum i universitetsbyggnaden (med en stor samling av målningar från 1800 – och 1900-talet), en botanisk trädgård, en etnografisk samling, en mineralogiska museum utställning av mineraler, ädelstenar och meteoriter – och ”Kunstverein Marburg, som visar utställningar av samtida konst.

På en kulle en bit öster om staden är en turistattraktion ”Spiegelslustturm” – ett 36 meter högt utsiktstorn från 1800-talet – där besökare får en fantastisk utsikt över staden och slottet. Byn har ett café / restaurang.

Den närmaste flygplatsen är Frankfurt International Airport, som ligger 109 km söder om Marburg.