Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Unna

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Unna inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Unna miniguide

Hyrbil Unna
Biluthyrning Unna – Foto: © Riessdo

Unna är en stad med ca. 70.000 invånare (2008), som ligger i västra Tyskland – Nordrhein-Westfalen.Under medeltiden hade staden en central plats i de så kallade Hellweg – huvudvägen mellan öst och väst genom Tyskland.

En av stadens historiska sevärdheter ligger Burg Unna – som ursprungligen byggdes på 1400-talet, men byggdes 400 år senare. Slottet huserar idag ett Stadsmuseum (Hellwegmuseum). Annars, den evangeliska Stadkirche, där den äldsta delen är från 1322, nämns som en annan av sevärdheter. Dessutom finns många välbevarade korsvirkeshus, som byggdes mellan 1500-talet till 1800-talet, i Altstadt (Gamla stan). Längs östra sidan av Altstadt är också en del av den gamla stadsmuren bevarad.

En spektakulär attraktion av senare datum är Zentrum für Internationale Lichtkunst, öppnade 2001. Den ligger i ett övergivet bryggeri, och är – som namnet säger – ett museum för lyskunst / ljusdesigner. Centralt för denna tjänst är lätta set, 52 meter lång, en före detta bryggeri, skorsten. Och 10 meter under marken är utställningen rum, där experiment med ljus och skugga skapar en mystisk, ”magisk” känsla.

Den internationella flygplatsen Dortmund Airport ligger bara 5,5 km väster om Unna.