Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Heidelberg

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Heidelberg inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Heidelberg miniguide

Hyrbil Heidelberg
Biluthyrning Heidelberg

Heidelberg är beläget i sydvästra delen av Tyskland, och tillhör delstaten Baden-Württemberg.Staden har 145.000 invånare (2008), och har ett vackert läge vid floden Neckar, som rinner ut i Rhen vid staden Mannheim – 22 km nordväst om Heidelberg. Staden har ett rikt kulturliv med över 20 museer och konstgallerier – och en skulpturpark – och är känt för sin årliga klassisk musikfestival ”Heidelberger Frühling”.

Heidelberg grundades 1386 och är känd för sina pittoreska gamla stan – ”Altstadt”. Det finns också ”Alte Brücke” – en gammal stenbro från 1786 med barock torn hjälmar. En av stadens största turistattraktioner är Heidelbergs slott, där äldsta delen är från 1294. Slottet – som också finns i den gamla staden – har sedan fått flera tillägg i olika stilar, och är omgiven av en vacker park.

Andra attraktioner i Heidelberg är bl. a. ”Karl Great” (en triumfbue från 1775), ”Heidelberger Kunstverein” (med utställning med internationell samtida konst), staden Bergheim (väster om den gamla staden – ursprungligen en historisk by) Helige Ande kyrkan från 1300-talet, Jesuit från 1712 – plus Heidelberg Zoo.

Den närmaste regionala flygplatsen är Mannheim City Airport, som ligger 16,7 km nordväst om Heidelberg.