Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Herne

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Herne inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Herne miniguide

Hyrbil Herne
Biluthyrning Herne

Herne är beläget i den västra delen av Tyskland – Nordrhein-Westfalen – och har cirka 170.000 invånare (2008).Det är beläget i norra Ruhrområdet, vid floden Emscher – 15 km väster om Dortmund.

Herne var i mitten av 1800-talet en viktig gruvstad, och fick stadsrättigheter 1897. Staden har två rådhus – både från början av 1900-talet. Den största turistattraktion i Herne’s Schloss Strünke från 1500 – och 1600-talet, där även det historiska museet ”Emschertalmuseum” ligger. På detta område finns också stadens äldsta byggnad – ett kapell från 1272

En annan sevärdhet i Herne är ”Westfälischen Museum für Archäologie” – en av de mest moderna arkeologiska museer i Europa, med utställning av Westfalen 250.000 års historia, som visas i kronologisk ordning.

Staden har också en egen Opel museum med utställning av gamla bilar, symaskiner, cyklar och souvenirer.

Annars Herne erbjuder teatrar, biografer, parker och rekreationsområden. ”Wananas Adventure” är en attraktion för hela familjen – med simbassäng och lekplats för barn.

Herne är känd för sin årliga marknad ”Cranz Kirmes” i stan Crange, som funnits sedan 1400-talet. Händelsen varar 10 dagar, och marknaden har över 4 miljoner besökare varje år.

Den närmaste flygplatsen är Dortmund Airport, ligger 33 km väster om Herne.