Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Bochum

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Bochum inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Bochum miniguide

Hyrbil Bochum
Biluthyrning Bochum

Bochum är en stad i Nordrhein-Westfalen – i den västra delen av Tyskland. Staden har 380.500 invånare (2008), och är Ruhr-området, mellan städerna Essen ochDortmund.

Bochum grundades på 1300-talet, och har för närvarande flera historiska sevärdheter. På norra stranden av floden Ruhr är två medeltida slott och stadens äldsta kyrka  – ”Prosti Peterskyrkan und Paul” – har många besökare.Kyrkan består idag byggdes 1547 – på ruinerna av en mycket äldre kyrka som brann ner 1517.

Bochum är känd för sina Mining Museum beläget, norr om centrum. Gruvmuseet är också en populär turistattraktion – med 400.000 besökare årligen.

Andra attraktioner i staden inkluderar Stadshuset från 1931, Railroad Museum (i stadsdelen Dahlhausen), Schauspielhaus Bochum – en av de största och mest prestigefyllda teatrar i Tyskland och stadens planetarium.

Art Museum ”Bochum Museum” är också värt ett besök – med sin stora samling av tysk konst sedan 1945, och internationell konst från 1900-talet.

Den närmaste flygplatsen är Dortmund Airport, som ligger 30 km öster om Bochum.