Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Halle

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Halle inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Halle miniguide

Hyrbil Halle
Biluthyrning Halle – Foto: © White Shark

Halle (även kallad Halle an der Saale) beläget i den västra delen av Tyskland, och är den största staden i delstaten Sachsen-Anhalt.Halle har 233.000 invånare (2008), och är belägen vid floden Saale.

Halle är ett ekonomiskt centrum för regionen, och både universitet och högskolor.Staden är också en viktig järnvägsknut.

I motsats till de flesta tyska städer, var Halle större skador under 2 Världskriget. Staden har flera historiska byggnader som idag är populära turistattraktioner.

I gamla stan domkyrkan – den äldsta kyrkan (från 1330-talet).Även Moritz kyrkan från 1388 är värt ett besök.

Andra turistattraktioner inkluderar Halle ”Händelhaus” – födelseplatsen för kompositören Handel (1685-1759) med musik museum, Moritzburg – slott från 1484 med Museum of Art, Beatles Museum – ett av de största i världen, Salt Museum, slott Giebichenstein från 1000-talet, ”Roter Turm” – den Röda Tornet från 1506 med en av världens största klocktornet och Frauenkirche från 1560-talet.

Dessutom Halle eget planetarium och ”Bergzoo” – djurparken, grundades år 1901. Staden har också flera fina parker och skulpturer.

Närmaste internationella flygplats är Leipzig – Halle Airport, som ligger 26 km öster om staden.