Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning München

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i München inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

München miniguide

Hyrbil München
Biluthyrning München

Behöver du en hyrbil under din semester i München? Hyrbilar är populära i södra Tyskland eftersom turister kan göra egna resor i regionen. Genom att jämföra priserna hos olika hyrbilsfirmor hittar du de bästa erbjudandena. Om du anländer till den internationella flygplatsen i München är det mest praktiska alternativet att hämta upp hyrbilen där. Det är även möjligt att hämta din hyrbil inne i staden. 

Allmän information om München

München ligger i sydöstra Tyskland vid floden Isar och är huvudstad i delstaten Bayern. Staden har en befolkning på drygt 1,4 miljoner människor (2018) och är landets tredje största stad efter Berlin och Hamburg 

München grundades 1158. Idag är den ett viktigt handelscenter och trafiknav. Dessutom har staden landets största universitet och är känd för sina vetenskaps- och teknologimuseer. Deutsches Museum är Europas största vetenskaps- och teknologiska museum och har interaktiva utställningar för hela familjen. 

München har ett stort turistinflöde och Gamla Stan med sina medeltida byggnader är en av de mest populära attraktionerna. Det före detta kungliga residenset Alter Hof från 1253 ligger här, såväl som stadshuset som byggdes i nygotisk stil mellan 1867 och 1908 och har sitt berömda Glockenspiel. Du hittar också Frauenkirche från 1271 och som är två 99 meter höga torn, varav ett är öppet för allmänheten. 

München har flera byggnader i barock- och rokokostil från 1600 och 1700-talen – inklusive Theatinerkirche, det före detta kungliga palatset av Residenz och det vackra sommarslottet Nymphenburg från 1674. 

Staden har flera teatrar, operahus och museer. De mest välkända konstmuseerna är The Old, The New och The Modern Pinakothek, som har utställningar från flera epoker. 

Andra attraktioner i München är History of Theatre Museum, Englischer Garten (en av världens största, offentliga parker – etablerad i slutet av 1700-talet), BMW-museet, den zoologiska och botaniska trädgården och Olympic Tower, ett 291 meter högt TV-torn som byggdes 1968. Tornet har en observationsplattform för besökare på en höjd av 171 meter, samt en roterande restaurang. 

Vi erbjuder prisvärda hyrbilar på flera platser i Münchens centrum samt på flygplatsen. Med vår användarvänliga sökmotor får du tillgång till bra priser och vilka bilar som är tillgängliga på bara några sekunder. Efter bokningen erhåller du omedelbart en orderbekräftelse och information om vilken biluthyrningsfirma du ska bege dig till. 

Flygplats

Stadens flygplats – Munich Airport (MUC) – ligger 29 kilometer nordost om stadens centrum, och är också känd som Franz Josef Strauss Airport. Flera hyrbilsfirmor finns i ankomsthallen på flygplatsen, inklusive Avis, Hertz, Enterprise, Europcar, Sixt och Rent a Terstappen. 

Trafik

München är ett trafiknav med tillgång till sex motorvägar. Delstatens vägar är bra, med bra skyltning. Utöver motorvägarna finns det natursköna, romantiska landsvägar. 

Om du kör till Münchens centrum bör du vara beredd på ganska mycket köer, speciellt under rusningstid. Att hitta en parkeringsplats i centrum kan också vara en utmaning, men staden har stora parkeringshus utanför centrum längs med motorvägen. Därifrån kan du ta buss till dit du ska. Det finns också parkeringshus i centrum och några hotell erbjuder gästparkering. 

Utflyktstips

Om du har hyrbil i München har du möjlighet till att göra utflykter för att se mer av landet. Det är populärt att köra till Salzburg i Österrike, som ligger 144 kilometer sydost om München. Den kända kompositören Mozart föddes i Salzburg och hans hem har gjorts om till ett museum. Fästningen Hohensalzburg från 1077 är en populär turistattraktion. Fästningen ligger på en kulle ovanför staden och tar årligen emot runt en miljon besökare. 

Ett annat utflyktstips är att ta en dagstur till Rothenburg ob der Tauber, en av Europas bäst bevarade medeltidsstäder. Staden ligger 248 km nordväst om München, längs motorväg A7. 

En del av den gamla staden förstördes under andra världskriget, men har blivit återuppbyggd. 

Rothenburg ob der Tauber har en beräknad befolkningsmängd på 11 000 personer och det är en romantisk stad med en stadsmur från 1200-talet, smala gator och gränder samt vackra timmerhus. På stadens torg kan du se och besöka stadshuset med sitt 52 meter höga torn. Högst upp i tornet har du en fantastisk panoramautsikt av staden och omgivningarna. En annan populär attraktion i närheten är St. James’ Church från 1400-talet. Den gamla staden är listad på UNESCO:s världsarvslista. 

Det berömda slottet Neuschwanstein är också en populär destination som du kan ta dig till med hyrbil från München. Slottet är beläget i natursköna omgivningar och ligger 26 kilometer sydväst om München. Byggandet av slottet påbörjades 1868. Neuschwanstein påminner om ett sagoslott med sina vackra spiror och torn och tar årligen emot 1,4 miljoner besökare.