Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Kassel

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Kassel inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Kassel miniguide

Hyrbil Kassel
Biluthyrning Kassel

Kassel ligger i den centrala delen av Tyskland, vid floden Fulda, och hör till delstaten Hessen.Staden har cirka 200.000 invånare (2008) och är ett viktigt kulturellt centrum för regionen.

Kassel är känd för sin internationella utställning ”Documenta, som hålls varje 5 år. Utställningen fokuserar på samtida konst, och kommer att hållas nästa gång år 2012.

Staden har flera populära attraktioner, inklusive Martin’s Church från 1330: s (stadens största kyrka), Friedericianum konstmuseum, Bröderna Grimm Museum, den tyska förlusten av museet, Hessischer Landes Museum – Stadsmuseum och lokalhistoria utställning från medeltid till nutid.

Wilhelmshöhe Berg Park är en annan stor turistattraktion i Kassel. Detta är ett stort berg park som också innehåller ”Schloss Wilhelmshöhe” från 1786. Slottet (med konstutställningar av gamla mästare som Rembrandt och Rubens och andra) är öppen för allmänheten. I parken finns också stadens landmärke – statuen av Hercules – är på toppen av berget. Statyn är gjord av koppar och stod klar 1701.

Annars är parken Karl Får om Fulda värda ett besök. Parken är från 1500-talet och är känd för sina ”Orangerie” – ursprungligen från 1710 – med Planetariet och en liten botanisk trädgård.

Närmaste internationella flygplats är Hannover Airport, som ligger 179 km norr om Kassel.