Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Pirmasens

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Pirmasens inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Pirmasens miniguide

Hyrbil Pirmasens
Biluthyrning Pirmasens

Pirmasens ligger i sydvästra Tyskland – i delstaten Rheinland-Pfalz – endast 12 km från gränsen mot Frankrike. Staden, som har ca. 43.000 invånare (2008), fick sin handelsrättigheter i 1763 – även om den nämns i historiska källor så tidigt som runt 860.

Pirmasens var i den sista delen av 1700-talet byggt upp som en viktig garnisonsstad, och den dominerande parad marken (Ekserzierplatz) – med en ekserserhall som är den näst största i Europa (efter S: t Petersburg, Ryssland ) – är en av de mest kända attraktionerna .

Annars Schlossplatz ”hjärtat” i den inre stadskärnan. Här ligger det gamla rådhuset (Altes Rathaus) från 1770 – och här hittar du även en berömd fontän (Schlossbrunnen).

Pirmasens kallas ofta ”Skobyen” eftersom det var länge en viktig skomakare här. En av stadens populära turistattraktioner är verkligen den stora skomuseet (Schuhmuseum Hauenstein). Det finns även flera andra intressanta museer – inklusive den nya Dynamikum – ett tekniskt museum, som öppnade 2008 i lokaler i före detta skofabriker Rheinburger.

Närmaste flygplats är Saarbrücken flygplats, belägen ca. 35 km väster om Pirmasens.