Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Leverkusen

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Leverkusen inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Leverkusen miniguide

Hyrbil Leverkusen
Biluthyrning Leverkusen

Leverkusen ligger i den västra delen av Tyskland, vid floden Rhen, och hör till delstaten Nordrhein-Westfalen.Staden har 161.300 invånare (2008), och ingår i den så kallade storstadsregionerna Rhein-Ruhr.

Leverkusen är några mil öster om gränsen till Nederländerna och Belgien, och lite söderut på andra sidan av floden Rhen kan du hitta de större tyska staden Köln.

Leverkusen är kanske mest känd för sin stora kemiska och farmaceutiska industrin (Bayer AG). ”Bayer Cross” är en sevärdhet i staden – en av världens största neonskylt eller logotyp – som för företaget Bayer.

Ett mycket synligt landmärke i Leverkusen är den 72 meter höga vattentornet och observation däck från 1978. Här kan besökare få en fantastisk panoramautsikt över staden och dess omgivningar.

I utkanten av staden är en annan sevärdhet, nämligen den japanska trädgården, som ritades av Carl Duisburg 1923. Platsen är en oas av lugn och skönhet, och anses vara en av landets tio vackraste trädgårdar. Den japanska trädgården är öppen året för allmänheten, och består av sådana stigar, dammar, vattenfall, broar, te, tempel och drakar.

Också Schloss Morsbroich – ett vackert slott från 1775 – är en populär turistattraktion. Slottet hus ett museum för modern konst, med över 400 målningar och skulpturer.Utomhus kan du besöka den vackra parken.

Den närmaste flygplatsen är Köln – Bonn Airport, som ligger 30 km söder om Leverkusen