Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Ulm

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Ulm inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Ulm miniguide

Hyrbil Ulm
Biluthyrning Ulm

Ulm, som har cirka 120.000 invånare (2008), beläget vid floden Donau – i södra tyska delstaten Baden-Württemberg. På andra sidan av Donau (men i delstaten Bayern), finner vi den närbelägna staden Neu Ulm (New Ulm) – och en sammanlagd befolkning på ca. 170.000 människor i ”vänorter”. Ursprungligen var Neu Ulm, en stad med Ulm, men år 1810 delas mellan städerna i den antika rikena Württemberg och Bayern.

Ulm första gången nämns i historiska källor år 854 e.Kr.Kr. – Och staden hade fram till 2 Världskriget ett antal bevarade byggnader från medeltiden. Ungefär 80% av dessa var dock totalförstördes under 2. Världskriget. Vissa är ombyggd / återställs under efterkrigstiden.

Den överlägset mest kända attraktion är katedralen i Ulm Ulmer Münster, som har världens högsta kyrktorn (161,5 m). För att nå toppen måste man klättra 753 steg.Från toppen av tornet kan du se ända till Alperna. Katedralen byggdes år 1377 men inte slutgiltigt klar förrän 1891.

Bland de andra historiska sevärdheter i Ulm, är följande nämnas: Das Steinhaus (stadens äldsta byggnad, byggd omkring 1200) och Gänsturm (upptagen i 1360, byggnad tillägg i 1445) – en del av stadens gamla fortifikationer. Detta torn är nästan lika snett som det lutande tornet i Pisa. Stadshuset bör ingå bland de största attraktionerna – en byggnad som ursprungligen var listad som ett köpmanshus i 1370

Närmaste internationella flygplats är Stuttgart Airport, som ligger ca. 80 km nordväst om Ulm