Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Wittenberg

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Wittenberg inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Wittenberg miniguide

Hyrbil Wittenberg
Biluthyrning Wittenberg

Wittenberg har ca. 50.000 invånare (2008) och är beläget i östra Tyskland på Elbe – särskilt i delstaten Sachsen-Anhalt.Det officiella namnet på staden Lutherstadt Wittenberg, för det var här som Martin Luther i 1517, bröt upp hans berömda 95 teser mot avlat handeln på kyrkporten till Schlosskirche. Tillsammans med Luthers födelsestad, Lutherstadt Eisleben, Wittenberg har en plats på UNESCO: s världsarvslista.

Wittenberg mest kända attraktion är Schlosskirche. Det uppfördes 1489 – och har en särställning i förhållande till Martin Luther och reformationen på 1500-talet. Flera bekanta namn från världen konsten är knuten också till Wittenberg – inklusive Albrecht Dürer (1471-1528) och Luch Cranach (1472-1551). Båda har bidragit till utsmyckning av Schlosskirche – och Cranach gamla verkstad och ateljé – Cranach-Haus – är bevarat och är en av stadens största attraktioner. Även klostret där Luther var en munk innan han bröt med den katolska kyrkan – Lutherhaus (upptagen från 1504 till 1507) – är ett populärt turistmål.

Av Wittenberg många andra historiska platser är följande nämnas: Gamla rådhuset (1523), Stadtkirche (1400) och Melanchtonhaus (1536). En särskild konstruktion av nyare datum är Hundertwasser-Schule – avslutat 1999 efter den världsberömda ”natur” arkitekt Friedensreich Hundertwasser ritningar

Närmaste större flygplats Leipzig / Halle flygplats, som ligger 57 km sydväst om Wittenberg.