Spara upp till 70 % på biluthyrning

Vi söker efter bästa pris på hyrbil från 1 600 olika företag

tick-2Garanterat låga priser

tick-2Inklusive försäkring och skatt

tick-2Inga dolda avgifter

tick-2 Fri körsträcka på de flesta destinationer

tick-2 Inga kreditkortskostnader

tick-2 24-timmars kundservice

Vi fick en helt ny bil i Barcelona. Personalen var hjälpsam och tillmötesgående när vi anlände.
Marita Lidholm
Jag kommer definitivt använda den här tjänsten igen. Representanterna på Gran Canaria var vänliga. Blev inte lurade på bensinen när vi hyrde genom Europcar.
Gunilla Andersson
Hyrbilguiden.se erbjöd det bästa priset på hyrbil i Nice. Jag fick en bil från Alamo som var i utmärkt skick.
Ulf Lundgren
Bilen vi fick (Mercedes C-klass) var bättre än förväntat. Jag kommer hyra från den här webbsidan igen.
Johan Olsson
Hyrde en bil i Alicante, Spanien. Bra service och väldigt hjälpsam personal. Jag skulle definitivt hyra härifrån igen
Sandra Synnergren

Biluthyrning Wittenberg

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Wittenberg inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Wittenberg miniguide

Hyrbil Wittenberg

Biluthyrning Wittenberg

Wittenberg har ca. 50.000 invånare (2008) och är beläget i östra Tyskland på Elbe – särskilt i delstaten Sachsen-Anhalt.Det officiella namnet på staden Lutherstadt Wittenberg, för det var här som Martin Luther i 1517, bröt upp hans berömda 95 teser mot avlat handeln på kyrkporten till Schlosskirche. Tillsammans med Luthers födelsestad, Lutherstadt Eisleben, Wittenberg har en plats på UNESCO: s världsarvslista.

Wittenberg mest kända attraktion är Schlosskirche. Det uppfördes 1489 – och har en särställning i förhållande till Martin Luther och reformationen på 1500-talet. Flera bekanta namn från världen konsten är knuten också till Wittenberg – inklusive Albrecht Dürer (1471-1528) och Luch Cranach (1472-1551). Båda har bidragit till utsmyckning av Schlosskirche – och Cranach gamla verkstad och ateljé – Cranach-Haus – är bevarat och är en av stadens största attraktioner. Även klostret där Luther var en munk innan han bröt med den katolska kyrkan – Lutherhaus (upptagen från 1504 till 1507) – är ett populärt turistmål.

Av Wittenberg många andra historiska platser är följande nämnas: Gamla rådhuset (1523), Stadtkirche (1400) och Melanchtonhaus (1536). En särskild konstruktion av nyare datum är Hundertwasser-Schule – avslutat 1999 efter den världsberömda ”natur” arkitekt Friedensreich Hundertwasser ritningar

Närmaste större flygplats Leipzig / Halle flygplats , som ligger 57 km sydväst om Wittenberg.

Svenska