Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Regensburg

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Regensburg inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Regensburg miniguide

Hyrbil Regensburg
Biluthyrning Regensburg

Regensburg är administrativt centrum i regionen Oberpfalz – i den sydöstra hörnet av Tyskland, särskilt sammanflödet av Regen och Donau möts i delstaten Bayern.Det har varit en uppgörelse på platsen sedan stenåldern, och år 179 e.Kr.Kr. Romarna byggde ett större fort. Dagens Regensburg har drygt 130.000 invånare (2008).

År 1992 Rhen-Main-Donau-kanalen blev klar i Regensburg, så staden nu ligger på en vattenväg – i kombination med Tysklands största flodsystem – förbinder Svarta havet med Nordsjön. Den inre staden Regensburg är således också en stor hamnstad.

Bland de främsta sevärdheterna i Regensburg är stadens många vackra kyrkor. Den gotiska katedralen Regensburger Dom (som anges i den sista delen av 1200-talet) är dominerande i stadsbilden. Det finns flera andra intressanta kyrkor här – inklusive Jakobskirche (Schottenkirche St James), en romansk basilika från början av 1100-talet. Nämnas bör även ruinerna av Stiftkirche Obermünster från 1010. En annan speciell sevärdhet är den gamla stenbron, som redan användes av den medeltida korsfararna.

Regensburg har också flera stora teater (inklusive den stora stadsteatern är Bismarck Platz) – samt ett antal museer och andra kulturinstitutioner.

Närmaste internationella flygplats är Nuremberg Airport ligger 90 km norr om Regensburg.