Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Zittau

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Zittau inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Zittau miniguide

Hyrbil Zittau
Biluthyrning Zittau

Zittau ligger i östra Tyskland – i delstaten Sachsen, nära gränsen till både Polen och Tjeckien. Endast floden Neisse skiljer Zittau från polska städer och Sieniawka Porajów – och avståndet till den tjeckiska gränsen är bara 3 km. Idag Zittau har cirka 29.000 invånare – vilket innebär en markant minskning från de folkrikaste period på den tiden Tyskland delades upp i två.På topp befolkningen var då dubbelt så många människor här.

Det finns flera anmärkningsvärda byggnader från medeltiden och renässansen i Zittau. Det viktiga är Salzhausen / Mars Siffror (1511), Altes Gymnasium (1571), Domspachhaus am Markt (1553) och Heffterbau – som är en del av en gammal Franciscan Monastery från början av 1600-talet. Detta är också Kulturhistorisches Franziskanerkloster Museum, där du kan se en samling av ”Fastentücher” (fast borddukar) från 1500-talet.

Flera av stadens vackra kyrkor har sitt ursprung i medeltiden, men de senare har varit föremål för stora förändringar / ändringar. S: t Johannis-Kirche byggdes år 1291, men det brann och återuppbyggdes på 1700-talet. Frauenkirche (byggd 1355) har härjats av bränder (restaurerades på 1600-talet) – medan Weberkirche / Drefaltigkeitskirche, som ursprungligen byggdes ca. 1500 var omfattande ombyggda och utvidgade på 1700-talet.

Närmaste internationella flygplats är Dresden Airport, belägen 77 km nordväst om Zittau. Det kan också nämnas att Prags flygplats i den tjeckiska huvudstaden är Zittaus gemenskap – ca. 95 km söder om staden.