Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Salzgitter

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Salzgitter inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Salzgitter miniguide

Hyrbil Salzgitter
Biluthyrning Salzgitter

Salzgitter, som har ca. 106.000 invånare (2008), som ligger strax norr om centrala Tyskland – i Niedersachsen.Innerste Floden rinner genom den södra delen av staden och förbinder den med 325 km långa Mittelland, som löper över hela landet, som i sin tur kopplas till några av Tysklands största floder och vattendrag.

Under 2 Världskriget fanns det flera koncentrationsläger i och runt Salzgitter, och stora delar av staden förstördes av de allierades bombningar. Således mycket av gamla byggnader i den historiska stadskärnan, Altstadt, förstöras. En av de största attraktionerna är bevarad – renässansslott Salda (ligger i staden med samma namn), byggd 1608.   Det var också stadens främsta landmärke, tills 13,73 meter höga skulptur ”Turm där Arbeit” placerades i centrum av staden 1995.

Lite utanför Salzgitter finns flera historiska platser – i första hand den imponerande Schloss Ringelheim, ursprungligen ett kloster som går tillbaka till 900 AD. The Palace komplexa innehåller också en barock kyrka från 1694. Annars medeltida slott Lichtenberg populära destinationer.

Närmaste internationella flygplats är Hannover-Langenhagen, som ligger 55 kilometer nordväst om Salzgitter.