Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Lünen

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Lünen inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Lünen miniguide

Hyrbil Lunen
Biluthyrning Lünen – Foto: © N. Selisky

Den tidigare gruvstaden Lünen beläget i den västra delen av Tyskland, nära floden Lippe, och hör till delstaten Nordrhein-Westfalen.Staden har 88.200 invånare (2009), och staden Dortmund ligger bara en 20 minuters bilresa bort.

Lünen har flera historiska platser och gamla staden är välbevarade korsvirkeshus från 1600-talet. St George’s Church från 1366 är också i området och är den äldsta bevarade byggnaden i Lünen.

Andra turistattraktioner i staden inkluderar den katolska St Mary’s Kirche från 1896, ”Bergarbeiter-Wohnmuseum” (ett gruvmuseum), Selimiyemoskén från 2008 (en av de största moskéerna i Nordrhein-Westfalen) och UFO-tornet ”Luntec” – som ligger i Technology Park, och är 37 meter hög.

”Marine Park Lünen” är ett attraktivt rekreationsområde i stan ligger på sjön Horstmarer. Det finns fina bad på sommaren med sandstrand och fina promenadvägar och grönområden.

Området är också hem Schanshell Palace från 1872, som inrymmer Lünen stadsmuseum. Detta är ett hembygdsmuseum med en uppvisning av hur människor levde och bodde under perioden 1830 till 1930. I utställningen visas innefattar ”Arbetare vardagsrum, leksaker, värmare, gjutjärn, hantverk, etc.

Den närmaste flygplatsen är Dortmund Airport, som ligger 23 km sydost om Lünen.