Spara upp till 70 % på biluthyrning

Vi söker efter bästa pris på hyrbil från 1 600 olika företag

tick-2Garanterat låga priser

tick-2Inklusive försäkring och skatt

tick-2Inga dolda avgifter

tick-2 Fri körsträcka på de flesta destinationer

tick-2 Inga kreditkortskostnader

tick-2 24-timmars kundservice

Vi fick en helt ny bil i Barcelona. Personalen var hjälpsam och tillmötesgående när vi anlände.
Marita Lidholm
Jag kommer definitivt använda den här tjänsten igen. Representanterna på Gran Canaria var vänliga. Blev inte lurade på bensinen när vi hyrde genom Europcar.
Gunilla Andersson
Hyrbilguiden.se erbjöd det bästa priset på hyrbil i Nice. Jag fick en bil från Alamo som var i utmärkt skick.
Ulf Lundgren
Bilen vi fick (Mercedes C-klass) var bättre än förväntat. Jag kommer hyra från den här webbsidan igen.
Johan Olsson
Hyrde en bil i Alicante, Spanien. Bra service och väldigt hjälpsam personal. Jag skulle definitivt hyra härifrån igen
Sandra Synnergren

Biluthyrning Marseille

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Marseille inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Marseille miniguide

Marseille

Biluthyrning Marseille

Letar du efter ett bra erbjudande på hyrbilar i Marseille? Oavsett om du vill hämta din bil på flygplatsen eller i stadens centrum kommer du att hitta en bil som passar just dig och dina behov. Det finns flera olika bilar att välja mellan och genom att jämföra priser från flera biluthyrningsleverantörer kommer du hitta bästa erbjudandet för dig. För att försäkra dig om det lägsta priset rekommenderas att du bokar din bil i god tid. 

Om Marseille

Marseille ligger vid Medelhavskusten i södra Frankrike och är landets näst största stad. Själva staden har en befolkning på 862 000 (2016) och totalt 1,7 miljoner bor i storstadsområdet. 

Marseille är ett viktigt centrum för handel och industri och är en av landets största hamnstäder. 

Marseille bjuder på många vackra sevärdheter, inklusive flera fantastiska kyrkor. Men den som är mest värd att nämnas är den stora basilikan Notre-Dame de la Garde från 1864, som ligger på en kulle nära hamnen. 

Marseille är en havsstad och i den gamla hamnen, Vieux Port kan du hitta den traditionella och mycket populära fiskmarknaden. En annan attraktion i hamnen är det etnografiska museet Le Musée des Civilisations de l’Europe et de la Méditerranée (MuCEM). Det öppnade sommaren 2013, året då Marseille valdes till europeisk kulturhuvudstad. Museibyggnaden är fantastiskt stor, hela 15 000 kvadratmeter. Staden bjuder även på en härlig strandpromenad, ett konstmuseum och ett arkeologiskt museum samt ett zoo. 

Flygplats

Marseille Provence Airport (MRS) ligger 25 kilometer nordväst om stadens centrum och hanterar varje år cirka 10 miljoner passagerare (2019), vilket gör det till Frankrikes femte mest trafikerade flygplats för passagerare och tredje största för last. 

På flygplatsens parkeringsplats hittar du flera biluthyrningsföretag som Interrent, Sixt, Enterprise, Hertz, Europcar, Budget, Avis och Firefly. 

Trafik

Marseille har en motorvägsförbindelse till flera franska städer, såväl som A-8 som går till franska rivieran i öster. 

Hastighetsgränsen på franska motorvägar är 128 km/h, på landsvägar 88 km/h och i befolkade områden är den 49 km/h. 

Alkoholgränsen i Frankrike är 0,5 promille jämfört med 0,2 promille i Sverige

Under högsäsong bör du räkna att det tar lite längre tid för dina bilresor i områden vid den Franska Rivieran eftersom motorvägar och kustvägar i området kan vara ganska tungt trafikerade. Om du inte känner till Marseille-området rekommenderas det varmt att du hyr en bil med GPS. 

Utflyktsmål

Om du har en hyrbil när du är i Marseille har du möjlighet att utforska området utanför stadens centrum, samt göra kortare eller längre resor till massor av spännande destinationer. 

Den vackra staden Aix-en-Provence ligger 32 kilometer norr om Marseille, med en befolkning på cirka 140 000 invånare. Staden är känd för sina livliga caféer, såväl som för sina många härliga torg och fontäner. Cézanne, den berömda målaren, hade en studio i Aix-en-Provence i många år, Den har gjorts om till ett museum vilket nu är ett populärt turistmål. 

Stadens Aix-katedral, byggd mellan 1200- och 1600-talet, är också en välbesök sevärdhet. 

En annan härlig bilresa går österut längs Medelhavskusten till Franska Rivieran, även känd som Côte d’Azur. Även om Cannes, känd för sin årliga filmfestival, ligger 179 kilometer från Marseille är den väl värd ett besök. Bilfärden är hanterbar och tar dig förbi flera charmiga små städer. 

Saint-Tropez är en av dessa småstäder och en av de mest populära. Den är känd för sina magnifika stränder och har varit en mycket välbesökt badort sedan mitten av 1900-talet, samt en favorit bland kändisar. Saint-Tropez ligger 134 kilometer öster om Marseille och har en befolkning på cirka 6 000 och kan erbjuda både lyxbutiker och exklusiva restauranger. Citadelle de St-Tropez är ett citadell från 1600-talet som är byggt på en kulle med utsikt över staden och idag finns det även ett marint museum där. Andra populära attraktioner är konstmuseet, Musée de l’Annonciade och hamnen. 

Azur Park är en nöjespark som passar hela familjen, den ligger 7 kilometer väster om stadskärnan i Saint-Tropez.

Svenska