Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Bastia

Staden Bastia är en populär destination för både affärs- och nöjesresor. Som den näst största staden på den franska ön Korsika finns här många turistattraktioner. Om du planerar att stanna i den här staden under några dagar kan det vara en bra idé att hyra en bil, särskilt om du inte har hur mycket tid som helst. Med en hyrbil kan du bekvämt upptäcka Bastia i din egen takt.

Guide till Bastia

Bastia
Biluthyrning Bastia

Denna hamnstad ligger på nordöstra delen av ön Korsika med utsikt över Italien. Det strategiska läget gjorde hamnen till en viktig militärbas en gång i tiden. Staden Bastia består av Terra Vecchia (gamla stan) och Terra Nuova (nya delen). Den gamla staden byggdes runt hamnen medan den nya delen ligger i söder. I dessa delar av staden hittar du många exempel på vacker arkitektur från förr. Gatorna är smala, vilket ger dig en känsla av äventyr och en längtan efter att upptäcka vad som finns längre fram. Städer och orter nära Bastia är Ville-di-Pietrabugno, San-Martino-di-Lota och Furiani. 

Du hittar också modern arkitektur i de norra och södra delarna av staden. I Bastia, som är cirka 17 kvadratkilometer stor, finns både konst och stora kulturella och historiska evenemang. Det uppmärksammas året runt genom festivaler och sportevenemang. Den moderna kulturen i Bastia har formats av flera härskare med olika bakgrunder, inklusive genuesisk, engelsk och fransk. Därför är det ingen överraskning att de religiösa brödraskap som firades under 1600-talet fortfarande är populära än idag. 

Några av de vanliga religiösa traditionerna i Bastia är processionen av Black Christ of Miracles och Assomption de la Vierge, för att nämna några. Under dessa tillställningar samlas folk från hela Korsika för att delta. Den viktigaste religiösa traditionen i Bastia är Settimana Santa, den heliga veckan under påskfirandet. Från palmsöndag till långfredag marscherar de troende runt staden för att markera Kristi död och uppståndelse. 

Dessa festligheter ger besökarna möjlighet att uppleva korsikansk kultur och trosuppfattning när den är som bäst. Det kan därför vara kul att planera din vistelse utifrån dessa minnesvärda upplevelser. Befolkningsmängden i Bastia är strax över 40 000 personer, varav 54 procent är män och 46 procent är kvinnor. De flesta av invånarna i denna stora stad är i åldern 30 till 60 år. Med en årlig befolkningstillväxt på cirka + 0,08 procent kommer demografin sannolikt inte att förändras inom det närmaste. 

Utforska med din hyrbil

Det finns många platser i Bastia som du kan besöka för sightseeing. Saint Nicolas Square är ett bra ställe att påbörja din rundtur i staden. Torget ligger nära havet och är en stort öppen plats fyllt med vackra träd. De boende i Bastiais möts här för att varva ner samt äta och ha kul tillsammans. Det är öppet för alla människor och är en populär plats för olika evenemang, till exempel den årliga mässan Salon du Chocolat som går av stapeln i oktober. 

Om du har tur kan du njuta av lokala musikkonserter på torget. Varje söndag hålls där en loppmarknad och där finns det möjlighet att handla både antikviteter och samlarföremål. Du kan parkera din bil nära torget och ta en rundtur i området Terra Vecchia. Några av de platser som är värda ett besök är citadellet och guvernörspalatset. De smala gränderna gör det svårt att köra runt, men det är ändå väl värt ett besök. 

Du kommer att ha möjlighet att se vacker antik arkitektur samt uppleva lugn och ro på gatorna när solstrålarna träffar de färgglada väggarna vilket skapar en tilltalande atmosfär. Du kan också njuta av lokalt köket på något av de lokala kaféerna. Utforska gärna Romieu Garden, den gamla hamnen och St. Mary’s Cathedral. Din vistelse kommer inte att vara komplett utan en bilresa till sandstränderna Plage de Loto och Plage de Saleccia. Där kan du njuta av en trevlig simtur och en mängd olika vattensporter. 

Flygplats

Om du flyger till Bastia kommer du att landa på Aéroport de Bastia-Poretta. Flygplatsen ligger 20 kilometer söder om staden. De goda nyheterna är att när du väl är på flygplatsen är det enkelt att hyra en bil. Du kan antingen köra själv eller hyra en förare som kör dig till ditt hotell. Några av de populäraste destinationerna från Aéroport de Bastia-Poretta är flyg till Paris, Nice och Marseille. 

Några av de internationella företagen som erbjuder biluthyrning på flygplatsen är bland annat Budget, Sixt, Europcar, Auto Europe och Hertz. Det bästa med dessa företag är att du har möjlighet att boka din bil före din ankomst. Med många års erfarenhet i branschen kan du lita på att dessa företag uppfyller dina behov. 

Du kan också utforska vad de lokala företagen som Ada Corsica har att erbjuda. Ha inte bråttom när du väljer vilket företag du ska hyra bil från. Ta tid på dig att jämföra priserna, bilarnas skick samt villkoren innan du undertecknar något avtal. Kontrollera dessutom skicket på din bil och att den har alla de funktioner som står angivna i avtalet innan du skriver under. 

Trafik

Generellt sett är vägarna i Bastia i bra skick och det går smidigt at köra i staden. Du behöver inte oroa dig över trafikstockning då trafiken brukar flyta på bra. Däremot kan det bli en del köer när folk kör av färjan under rusningstiden. Försök att undvika att köra just då och låt lite tid gå för att trafiken ska skingra sig. 

Ha koll på hastighetsbegränsningarna på vägarna. Kör du för fort kan du få böter. Det finns både betal- och gratisparkeringar i staden. Där kan du parkera din hyrbil och upptäcka staden till fots.