Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Montpellier

Har du planer på att besöka Montpellier men är orolig för att inte hitta en hyrbilsfirma? Det behöver du inte vara! Saden har många alternativ för dig som är ute efter en hyrbil. Dessutom erbjuder de flesta av dessa firmor prisvärda erbjudanden och tjänster, samt att många av dem ligger i närheten av kända turistattraktioner i staden. I den här artikeln kommer vi att tipsa om sevärdheter du inte får missa vid ett besök i Montpellier, samt hur du gör för att hitta en passande hyrbil.

Guide till Montpellier

Montpellier
Biluthyrning Montpellier

Montpellier är en stad som ligger i södra Frankrike. Den kallades ursprungligen för Monspessulanus och är huvudstaden i det franska departementet Hérault. Det är dessutom den 8:e folktätaste staden i Frankrike med en befolkning på över 450 000. I Montpellier kan du utforska ett flertal spännande sevärdheter från början av 1100-talet. Staden bjuder på en minst sagt intressant blandning av forntida och modern arkitektur. När det gäller ekonomi har Montpellier en god levnadsstandard och är den snabbast växande staden i Frankrike de senaste 25 åren. 

Befolkningen i Montpellier är vänliga och välkomnande och stadens kultur är en stor del av deras liv. Franska är stadens lokalspråk, men en måttlig del av befolkningen kan också tala engelska. Montpellier är den näst största staden i regionen Occitanie och är känd för sina viner som exporteras till många delar av världen. Staden är dessutom arrangör av International Vine and Wine Fair. Montpelliers har en rad olika industrier inom bland annat läkemedel, livsmedelsbearbetning, elektronik, textilvävning och metallurgi. 

  • Det officiella språket i Montpellier är franska 
  • Montpellier har över 450 000 invånare och staden är den åttonde mest folktäta i Frankrike. 
  • Montpellier är känd för sin tillverkning och export av vin. 

Montpellier har ett behagligt medelhavsklimat med fuktiga vintrar och torra, varma och soliga somrar. Januari är den kallaste månaden på året med temperaturer ner till 2,8 grader Celcius. Staden kan även få snö under vintern och regn under hösten. Montpellier har en yta på 56,88 kvadratkilometer och stadens högsta punkt är Place du Peyrou med sina 57 meter över havet. Stadens invånare älskar sport och staden har varit värd för flera stora sportarrangemang genom åren, bland annat FIBA ​​EuroBasket och Open Sud de France. 

Över en tredjedel av Montpelliers befolkning är studenter, vilket ger staden en extra livlig atmosfär. Det arrangeras flera kulturevenemang, till exempel konserter, operor, filmer och festivaler. När staden grundades under 900-talet var den ett vetenskapligt centrum, vilket kan vara förklaringen till folkets kärlek för utbildning. Den första medicinska skolan i Europa byggdes i Montpellier på 1100-talet och sedan dess har staden fortsatt att växa. Som turist kommer du garanterat att njuta av det rika kulturarvet hos befolkningen och alla sevärdheter. 

Utforska med din hyrbil

En av de populäraste turistattraktionerna i Montpellier är Place de la Comédie. Detta centrala torg ligger mitt i centrum och omringas av ett köpcentrum och olika franska butiker. Här ligger även stadens museum samt ett flertal biografer. Om du är intresserad av målningar och arkitektur får du inte missa Musée Fabre. Det anses nämligen vara det viktigaste museet i hela staden. Avståndet mellan Place de la Comédie och Musée Fabre är 2,4 kilometer och bilresan däremellan tar cirka 10 minuter. 

En annan rolig plats att utforska är Montpellier Zoo. I denna stora djurpark hittar du mängder av olika djurarter – från färgglada grodor till lejon och giraffer. Djurparken är dessutom uppdelad efter områden och kontinenter, vilket gör upplevelsen ännu mer spännande. Du kan även besöka Jardin des Plantes, en botanisk trädgård som tidigare använts i medicinskt syfte. Här finns fantastiska växter och byggnader som garanterat kommer att fånga ditt intresse. Om du vill åka bil från Montpellier Zoo till Jardin des Plantes tar det cirka 10-12 minuter och avståndet är 3,6 kilometer. 

Arc de Triomphe är en 52 meter hög triumfbåge som tillägnades den populära franska adelsmannen Louis XIV. I bågen finns 103 trappsteg och dess belysning gör byggnaden till en strålande syn. Om du är intresserad av undervattenslivet är ett besök på Planet Ocean Montpellier att rekommendera. I detta stora akvarium har de nämligen återskapat nio olika vattenmiljöer. Det är dessutom en del av det stora shoppingcentret Odysseum. Avståndet mellan Arc de Triomphe och Planet Ocean Montpellier är 6,2 kilometer och det tar cirka 18-20 minuter att köra dit med bil. 

Cathédrale St-Pierre är en kyrka som tidigare satt ihop med klostret St-Benoît på 1300-talet. Trots att kyrkan byggdes om efter religionskriget i slutet av 1400-talet kan du fortfarande se några av katedralens gamla artefakter. Montpellier erbjuder också ett flertal hotell och restauranger där du kan njuta av kulinariska upplevelser i form av lokala och internationella rätter. Några av stadens mest kända hotell är Hotel ibis Montpellier Centre, Courtyard by Marriott och Hotel Novotel. Avståndet mellan Cathédrale St-Pierre och Hotel ibis Montpellier är 2,9 kilometer och det tar omkring 10 minuter att köra med bil. 

Flygplatser

Montpellier – Méditerranée Airport ligger i den sydöstra delen av staden och är den enda flygplatsen i Montpellier. Det finns två asfaltbelagda landningsbanor på flygplatsen och de används både för lokala flygningar och några utvalda internationella flygningar. Några av flygplatsens mest populära destinationer är Amsterdam, Paris, Nantes och Bordeaux. Flygplatsen erbjuder ett flertal faciliteter inklusive uttagsautomater och valutaväxlingskontor. 

När du kommer till flygplatsen kan du välja mellan flera professionella hyrbilsfirmor, så som Enterprise, Thrifty, Sixt, Europcar, Budget, Avis och Hertz. Samtliga firmor är verksamma globalt och anses vara bland de främsta i branschen. De har dessutom funktionella webbplatser där du kan boka en bil redan innan du landar på flygplatsen. Vi rekommenderar att du bokar i god tid så att du kan välja en bil som passar dina behov. 

Något du bör vara noggrann med när du vänder dig till en hyrbilsfirma är att läsa igenom deras villkor. De flesta företagen har sina användarvillkor tillgängliga på sin webbplats så att du i lugn och ro kan läsa igenom dem innan du genomför din bokning. Innan du kör iväg bör du även kontrollera fordonet noggrant för att se om det finns några eventuella skador. Tänk även på att många hyrbilsfirmor tar ut en extra avgift om du returnerar bilen senare än avtalat, se därför till att ha koll på samtliga villkor. 

Trafik

Montpellier är en trevlig plats att besöka och staden har ett välfungerande vägnät. De flesta vägarna har två eller tre körfält med gatubelysning och trafikljus. Trafiken flyter på bra eftersom vägarna inte är särskilt trafikerade under arbetstid. Det kan däremot bli lite trångt under rusningstid mellan klockan 06.30 och 09.30 samt från klockan 16.00 till 19.00. 

Hastighetsbegränsningarna i staden varierar beroende på område och väg. I tätortsområdet är hastighetsgränsen vanligtvis 50 km/h. Om du kör på en väg med två eller tre körfält är hastighetsgränsen 90 km/h medan den på en väg med fyra fält är 110 km/h. På motorvägar gäller vanligtvis 130 km/h om vädret tillåter. Var dock alltid uppmärksam på vägskyltarna där du kör. 

Montpellier erbjuder flera parkeringsplatser som finns utspridda över staden. Parkeringsplatserna är placerade på strategiska platser, vilket gör dem enkla att hitta. Priserna för parkering varierar, men vanligtvis är det cirka 1 euro per timme som gäller. Om du står parkerad under en längre tid har du vanligtvis rätt till någon form av rabatt. I vissa delar av staden kan det vara svårt att hitta en parkeringsplats. Det går att stå parkerad på gatan, men dubbelkolla att du står i en tillåten zon.