Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Amsterdam

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Amsterdam inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Amsterdam miniguide

Hyrbil Amsterdam
Biluthyrning Amsterdam

Letar du efter bra erbjudanden för hyrbilar i Amsterdam? Oavsett om du vill hämta hyrbilen på flygplatsen eller i Amsterdams stadskärna kan du vara säker på att hitta en bil som passar dig och dina behov perfekt. 

Amsterdam

Amsterdam är Nederländernas största stad och landets huvudstad. Staden ligger i den nordvästra delen av Nederländerna, i Noord-Hollandprovinsen. Staden är ansluten till havet via Nordsjökanalen och härifrån kan du ta en färja till Newcastle eller Harwich i Storbritannien. Det finns 735 000 invånare i stadens tätort och med förorterna inräknade bor det totalt 2,1 miljoner människor i Amsterdam. 

Amsterdam är känt för tulpaner, öl och sina många kanaler. Rijksmuseum är välkänt för holländska mästerverk av Rembrandt, Van Gogh, liksom för Gauguin och Toulouse-Lautrec bland andra. I Stedelijk Museum kan du hitta verk av moderna konstnärer som Picasso, Chagall och Matisse. Amsterdam är också känt för sin musikscen och Concertgebouw Orchestra har ett rykte om sig att vara en av de bästa orkestrarna i världen. I Amsterdam kan du också hitta Anne Frank-huset, där Anne Frank och hennes familj gömde sig under åren 1942 till 1944. Idag är huset ett populärt och välbesökt museum. Stadens attraktioner är många och förutom sina cirka 7 000 historiska byggnader och mångfald av muséer, så kan du finna såväl ett zoo som ett planetarium. 

Flygplatsen

Stadens flygplats Amsterdam Airport Schiphol (AMS) ligger 18 kilometer sydväst om Amsterdams stadskärna och är den största flygplatsen i Nederländerna. Den är också en av de mest trafikerade flygplatserna i Europa. 

Många av de ledande, internationella biluthyrningsföretagen har sina kontor på flygplatsen – inklusive Avis, Budget, Europcar, Hertz, Sixt, Enterprise, Thrifty, Alamo och Dollar. 

Trafiksituationen i Nederländerna

Vägnätet i Nederländerna har en mycket hög standard och skyltarna är informativa och tydliga. Många av motorvägarna startar i Amsterdam, till exempel A1, A2, A4 och A8. 

Hastighetsbegränsningarna ligger på 50 kilometer i timmen i tätbefolkade områden, 100 kilometer i timmen på landsvägarna och 130 kilometer i timmen på motorvägarna. 

I Nederländerna är rattfyllerigränsen 0,5 promille till skillnad från i Sverige där den är 0,2 promille 

Om du hyr en bil i Amsterdam, bör du fråga om hotellet du ska bo på erbjuder parkering för sina gäster. Parkeringsavgifterna i Nederländerna är ganska höga och om du parkerar fel riskerar du att få betala dyra böter. 

Utflyktstips

Amsterdam är ett perfekt resmål om du planerar att hyra bil; avstånden till andra städer och platser i Nederländerna är korta. Med en hyrbil kan du ta dagen som den kommer och inte behöva förlita dig på kollektivtrafik. 

Ett utmärkt resmål med bil är att besöka Rotterdam, den största och mest trafikerade hamnstaden i Europa, som ligger 74 kilometer sydväst om Amsterdam. Rotterdam är Nederländernas näst största stad med cirka 607 000 invånare. Staden erbjuder intressant arkitektur, där Erasmus Bridge och Cube-husen är fantastiska sevärdheter. Rotterdam har också ett zoo och en botanisk trädgård. 

En resa till ”Europas huvudstad”, Bryssel i grannlandet Belgien rekommenderas också. Du kör de 210 kilometrarna från Amsterdam till Bryssel på cirka 2,5 timmar. Bryssel är Belgiens huvudstad och har lite mer än 1 miljon invånare. I staden huserar bland annat institutioner som Nato:s högkvarter, Europeiska rådet, Europeiska kommissionen samt Europaparlamentet. En fantastisk sevärdhet att beskåda i Bryssel är det centrala torget ”Grand-Place”, där flera historiska byggnader är belägna, bland dem Bryssels stadshus från 1400-talet. 

En annan stor turistattraktion är miniatyrparken Mini-Europe. Här kan du se miniatyrer av kända byggnader från de flesta länderna i Europa. 

Utöver dessa finns det såklart många intressanta städer, väl lämpade för dagsutflykter, inom Nederländernas gränser.