Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Beauvais

Om du är ute efter att utforska nya ställen är Beauvais den perfekta platsen att börja på. Där finns flera turistattraktioner och staden är mycket välkomnande. Eftersom du troligtvis behöver ett fordon för att kunna röra dig mer fritt när du ska utforska alla dessa fantastiska platser kan det vara bra att hyra en bil. Det som är bra med att hyra en bil i staden är att det inte är dyrt samt att kraven inte är komplicerade.

Guide till Beauvais

Beauvais
Biluthyrning Beauvais

Beauvais är en stad belägen i norra Frankrike. Den ligger runt 75 kilometer från Paris och har en befolkning på runt 60 000 personer. Landområdet är 33 kvadratkilometer och det är en intressant, historisk plats som många européer känner till. Staden är välkänd för sin gobelängtillverkning och att levnadskostnaden inte är hög. Det gör platsen tillgänglig för många människor, speciellt turister, året runt. Människorna från Beauvais kallas beauvaisiens och deras första språk är franska. Dock är de flesta av dem även bekanta med det engelska språket, vilket gör kommunikationen enklare. Närliggande städer och byar till Beauvais är bland annat Goincourt, Aux Marais och Tillé. 

Flera saker gör denna stad speciell att utforska, från de olika historiska byggnaderna till trädgårdarna. Du kommer säkerligen ha trevligt när du utforskar området. Beauvais, som även är huvudstaden i Oise-regionen, har lite krigsskador förr och du kan fortfarande se några av de medeltida byggnaderna än idag. När det kommer till säkerheten är Beauvais en säker plats med lågt antal brott. Du kan koppla av och utforska staden i lugn och ro eftersom både du och dina ägodelar är säkra. 

  • Beauvaisiens är vänliga människor 
  • Euro är den valuta som används i staden 
  • Franska är lokalspråket, men några beauvaisiens förstår även det engelska språket 
  • Stadens klimat är bra 

Valutan som används i Beauvais är euro. På tal om ekonomi så har staden flera inkomstkällor, vilka inkluderar turism och skatter. Även om det inte är en handelsstad finns det några få företag i Beauvais. På 1500-talet hade den en katedral (Beauvais Cathedral) som var 153 meter hög, vilket gjorde den till den högsta byggnaden i världen på den tiden. Dock kollapsade byggnaden 1573 och återbyggdes 48 meter hög. Det är fortfarande världens högsta katedral. 

Klimatet i Beauvais är ganska så underbart. Staden har ett oceaniskt klimat med måttligt med solsken och regn. Det innebär att soltimmarna och den genomsnittliga relativa fuktigheten är 1669 respektive 81,5 procent. Dessutom har staden en årlig medeltemperatur runt 9,9 °C. Det är ganska ofta dimma i Beauvais, vanligtvis runt 55 dagar per år. Det är mest vanligt när temperaturen sjunker under regnperioden. När det kommer till snö förekommer det emellanåt under vinterperioden. I stort är stadens väder fördelaktigt och kommer säkerligen inte vara något problem under din vistelse. 

Utforska med din hyrbil

Som vi nämnde tidigare finns det flera platser du kan utforska i Beauvais. Du kan kolla in Beauvais Cathedral för att själv se hur hög den är. Dessutom finns där en gigantisk astronomisk klocka inuti katedralen, som säkert kommer att fascinera dig. Om du älskar målningar och historiska artefakter kan du utforska Musée de l’Oise, som är ett museum beläget i stadens centrum. Avståndet från museet till katedralen är runt 110 meter och det tar bara en minut att köra om du har en hyrbil. 

Om du vill njuta av en vacker utsikt över naturen kan du besöka Parc Marcel-Dassault, som har flera trädgårdar och en gård med ponnyer, hästar och åsnor. Du kan även ta en ridtur som en del av din rundtur. Eftersom staden är välkänd för sin gobelängtillverkning kan du ta en titt på Galerie Nationale de la Tapisserie. Här kan du lära dig mer om historian och ursprunget till gobelängtillverkningen i Beauvais. Från Parc Marcel-Dassault till Galerie Nationale de la Tapisserie är det 4 kilometer och det tar 10 minuter att köra. 

En annan nämnvärd plats som du kan utforska i staden är Maladrerie Saint-Lazare. Det är ett av de äldsta medeltida sjukhusen och det dateras tillbaka till 1100-talet. Det är öppet för allmänheten och det tjänar även som ett kulturcenter där konserter hålls ibland. Byggnaden ligger runt 4,5 kilometer ifrån Beauvais katedral och du kan köra dit på cirka 10 minuter. 

Beauvais är även känt för sina fantastiska lokala rätter så som Purée Crécy, Macarons och Neufchâtel. Det finns ett antal trevliga restauranger och hotell i staden. Det fyrstjärniga turisthotellet Hôtel Mercure Beauvais Centre Cathédrale till exempel, är strategiskt beläget mitt i staden, vilket gör att det är nära till många sevärdheter. Om du gillar kanotpaddling är Le Plan d’Eau du Canada en konstgjord sjö som du kan utforska. Avståndet mellan hotellet och Le Plan d’Eau du Canada är 2,8 kilometer och det tar bara några minuter att köra. 

Flygplatser

Paris Beauvais Airport är den enda flygplatsen i Beauvais och det är en av de tre internationella flygplatserna som tjänar Frankrikes huvudstad Paris. Det finns två passagerarterminaler på flygplatsen och den har flera faciliteter och tjänster, vilket inkluderar ett valutaväxlingskontor. Flygplatsen är belägen i utkanten av staden och det finns ett antal tillgängliga biluthyrningstjänster du kan använda dig av. Några av de mest populära flygen som avgår från Paris Beauvais Airport går bland annat till Barcelona, Palermo och Pisa. 

Biluthyrningsfirmorna på flygplatsen är Sixt Rent a Car, Hertz, Europcar och Avis. Dessa biluthyrningsföretag är kända både lokalt och internationellt och de tar inte hutlösa priser. Dessutom har de tusentals bilar i olika modeller och processen att hyra bil är enkel. Vi föreslår att du bokar din önskade bilmodell online innan du anländer på flygplatsen. 

Att hyra bil i Beauvais går till likadant som i de flesta andra länderna. Innan du väljer en bil ska du alltid gå igenom företagets villkor. De flesta biluthyrningsföretagen tar ut en straffavgift om du inte lämnar tillbaka bilen som avtalat, så du bör se till att du har all nödvändig information. Ett litet tips är att kolla både interiören och exteriören på bilen innan du hyr den och meddela företaget om du upptäcker några skador. På så sätt slipper du betala för existerande skador. 

Trafik

En fantastisk sak gällande Beauvais är dess goda vägnät. Det finns knappt några väggropar och huvudgatorna har gatubelysning. Vägarna är rankade som de sjunde bästa i världen och har ett betyg på 6,1/7. När det kommer till trafik är vägarna vanligtvis lugna förutom när arbetsdagen börjar och slutar, då kan det på huvudgatorna förekomma enstaka trafikstockningar. 

Flera parkeringsmöjligheter finns i staden, både på allmänna och privata parkeringsplatser. Du kan dock behöva betala några euro för att parkera din bil. I vissa regioner, så som den södra delen av staden, kan du dock behöva parkera på gatan om det är ledigt eftersom det bara finns ett fåtal stora parkeringsplatserna. I Beauvais kör du på höger sida av vägen. 

Hastighetsbegränsningen på mindre vägar beror på din bil och vägens skick. Om du kör på motorvägar är hastighetsbegränsningen 130 km/h, medan den på enfiliga landsvägar är 80 km/h. Vanligtvis är hastighetsbegränsningen 50 km/h i de flesta delarna i staden. Du bör dock kolla på de lokala skyltarna och instruktionerna gällande hastighetsbegränsningarna eftersom de kan skilja sig åt från en väg till en annan. Att köra onykter är ett brott i staden och alkoholgränsen för bilkörning är 0,5 promille.