Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Biarritz

Om du planerar att semestra i Biarritz så kan vi starkt rekommendera att du väljer att hyra en bil. Detta därför att en hyrbil ger bättre möjlighet att ta dig runt i staden och se alla häftiga ställen i din egen takt. Om det låter som en bra idé så hittar du flera hyrbilsföretag på flygplatsen eller inne i staden.

Guide till Biarritz

Biarritz
Biluthyrning Biarritz

Biarritz ligger i Frankrike och var ursprungligen en liten fiskeby, innan Napoleon III satte staden på kartan år 1854. Historiskt sett har det framförallt varit britter som bidragit till stadens tillväxt, då som vinterort. Staden har också blivit känd som hotellens drottning och kungarnas hotell tack vare frekventa besök av drottning Victoria, Spaniens Afonso XIII och Edward VII. Dessa prominenta besökare har gjort att staden utvecklats till en mycket trevlig turistort. Bland de städer som ligger nära Biarritz hittar vi spanska San Sebastian, Viktoria och Bilbao. 

Med en befolkning på över 25 000 personer så är den här härliga havsorten i sydvästra Frankrike en toppattraktion för turister och ett populärt resmål för surfare. När du besöker Biarritz så kommer du få lära känna det vänliga folk som bor här och du kommer säkerligen känna dig både välkomnad och som hemma. Njut av alla utsiktspunkter och stränder som du hittar i den här härliga och lugna kuststaden. Du kommer också kunna njuta av de lyxiga boendealternativen som stammar från stadens glansdagar. 

Under Biarritz kallaste dagar så sjunker temperaturen under 10 grader. Om du vill uppleva kylan här så behöver du åka i december eller januari. De varmaste dagarna i Biarritz ligger däremot på 25 °C och uppnås mellan juni och augusti. Om du vill ha bästa tänkbara vistelse rekommenderar vi att du kommer under den varmare perioden, då detta verkligen tar fram det bästa ur Biarritz. 

Det finns gott om saker du kan göra i Biarritz om du verkligen vill göra din vistelse minnesvärd. Du kan till exempel ta dig till någon av de lokala restaurangerna och njuta av mat och specialiteter från Baskien. Du kan också surfa vid Biarritz kust, se solnedgången vid la Grande Plage eller besöka något av stadens alla historiska monument. Det finns ett obegränsat antal saker att göra i staden och vi kan garantera att din vistelse kommer bli både spännande och minnesvärd. 

Utforska med din hyrbil

Det fins gott om ställen du kan besöka i Biarritz. En av de mest spännande platserna som du bara måste ta dig till är Phare de Biarritz, som är en av de mest natursköna platserna i hela Frankrike. Phare de Biarritz ligger nära Anglet och väldigt nära havet, där du åt ena hållet får en otrolig utsikt över havet och åt andra hållet motsvarande utsikt över staden. Den uppskattade tiden och avståndet till Phare de Biarritz med hyrbil är 9 minuter respektive 4,8 kilometer, om du tar dig från flygplatsen via Boulevard du BAB. 

Du kan också ta din hyrbil och åka till City Ocean, som är ett museum inriktat på havsutställningar. Om du gillar virtual reality så kommer du ha mycket roligt på det här museet då det erbjuder möjligheten att utforska flera av dess interaktiva och intressanta avdelningar genom virtual reality. Om du vill ta dig till City Ocean-museet med hyrbil är det bara att ta Boulevard Marcel Dassault från flygplatsen. Det är bara 3,8 kilometer och du är framme på tio minuter. 

Utöver allt detta så kan du också ta dig till någon av alla Biarritz restauranger, där du hittar både lokala och internationella rätter beroende på vad du föredrar. En av restaurangerna du kan besöka är Nahia som ligger vid Halle Darla. Det ungefärliga avståndet från flygplatsen till denna restaurang är 1,6 kilometer vilket inte tar mer än tre minuter med hyrbil. Andra restauranger du kan välja att besöka är Restaurant L’Impertinent, Le Bistrot Gourmet, L’Entre Deux med flera. 

Flygplatser

I Biarritz finns det bara en flygplats även om du kan hitta flera nära staden. Från flygplatsen i Biarritz kan du enkelt ta dig till flertalet europeiska städer. Flygplatsen heter Aéroport de Biarritz eller Biarritz Airport och är utrustad med två landningsbanor, sju gater för boarding och en årlig hantering av 1 400 000 passagerare. Några av de populäraste flygresorna från Biarritz flygplats går till Paris, Lyon och Bryssel

Du kan också besöka flygplatsens hemsida och ladda ner avgångsschemat. Om du vill är det bara att boka ett flyg till någon av de tillgängliga destinationerna. På så sätt får du mer tid över till att njuta av din tid i den här vackra staden utan att stressa upp dig över småsaker. 

Ytterligare en intressant detalj är att du hittar flera olika biluthyrningsfirmor på flygplatsen. Bland dessa återfinns Tripndrive Aéroport Biarritz-Anglet-Bayonne – Location de Voiture, Sixt Biarritz Aéroport, Enterprise Rent-A-Car – Aéroport de Biarritz, Europcar, och många fler. Genom att utnyttja någon av dessa företags tjänster lär du kunna hitta en bil anpassad efter dina behov. 

Trafik

En av de saker du kommer uppskatta i Biarritz är det fantastiska vägnätet. När du kör med din hyrbil kommer du även gilla kvaliteten på vägarna och att det är lätt att ta sig dit du ska. Det finns dock ett par lagar du ska vara uppmärksam på när du kör i Biarritz, varav en är hastighetsbegränsningarna. När du kör på motorväg får du hålla max 110 km/h under normala förhållanden och max 100 km/h när vägarna är våta. Om du kör på någon av landsvägarna gäller 90 km/h vid normalt väglag och 80 km/h på våta vägar. 

Det finns också flera olika parkeringsmöjligheter du kan välja mellan beroende på var du bor. Du kan välja mellan lång- och korttidsparkering beroende på vad du har för planer. Några av dessa parkeringsalternativ är Halles Clemenceau, Sainte Eugénie, Gare Du Midi parking indigo och så vidare.