Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Lyon

Planerar du att hyra en bil när du besöker Lyon? Du behöver inte oroa dig inte, det finns flera hyrbilsmöjligheter du kan välja mellan i staden. Många av biluthyrningsfirmorna är prisvärda och erbjuder en enkel ansökningsprocess. Faktum är att du kommer hitta flera av dessa biluthyrare direkt på flygplatsen. Om du hyr bil kan du enkelt utforska staden i din egen takt. Det ger dig även möjlighet att njuta av din semester precis som du själv vill. 

Guide till Lyon

Lyon
Biluthyrning Lyon

Lyon är den tredje största staden och ett av de största stadsområdena i Frankrike. Staden ligger i de östra delarna av landet och cirka 470 kilometer norr om Paris. Från Lyon är det 320 kilometer till Marseille åt det norra hållet samt 556 kilometer till Saint-Étienne som ligger åt nordöst. År 201 hade Lyon 513 275 invånare. Staden har en stark ekonomi med ett BNP beräknat till 74 miljarder euro år 2012 och en årlig tillväxt. 

Den starka ekonomin beror på att flera stora företag har sina huvudkontor i staden som till exempel Groupe SEB, Descours & Cabaud, Sanofi Pasteur, Norbert Dentressangle samt Renault Trucks för att nämna några. Lyon har också ett gediget skolsystem med över 29 universitet och högre läroverk, samt flertal grundskolor och gymnasium. Förutom den goda ekonomin så har Lyon en mångfald när det gäller kultur och det innefattar många saker som har med det mänskliga levernet att göra. Några av dessa kulturella aspekter som du kan se i Lyon är: 

  • Opera 
  • Museum 
  • Sport (fotboll, rugby och simning) 
  • Konst 

Det finns många platser som du kan besöka när du är i Lyon; och vi rekommenderar att överväga några av våra förslag om du inte redan har dem på din lista. Den första platsen på vår lista är amfiteatern Fourvière. Den stora teatern byggdes år 15 f.Kr. och har en unik rund arkitektur som gör den till en av huvudattraktionerna i Lyon. Teatern fängslar besökare med dans, cirkus, teater och olika musikaliska uppträdanden under den årliga festivalen Nuits de Fourvière som äger rum från juni till juli. 

Om du älskar historia kommer du tycka att Musée Gallo-Romain de Lyon-Fourvière är intressant. På museet får besökare ta del av utställningar av arkeologiska artefakter så som skrifter, skulpturer, smycken och andra unika objekt. Ett annat ställe är det fantastiska akvariet Aquarium de Lyon. Det här akvariet tar dig med på en resa genom havsmiljön med utställningar av över 300 fiskarter i fler än 45 vattentankar. Besökare flockas till denna plats för att njuta av den praktfulla synen av mer än 5 000 fiskar. Akvariet lockar också besökare med sin hisnande interiör med konstgjorda båtvrak och andra kreativa dekorationer. 

Utforska med din hyrbil

Efter att du bokat en bil kan du utforska olika städer för att få en bättre inblick i hur det ser ut i området. En av de stora fördelarna med att hyra en bil är att du får större möjligheter att se attraktioner och trakten på egen hand. Du kan börja utforska genom att ta bilen till Neuville-sur-Saône. Detta ställe är ett bostadsområde i Lyon, i de östra delarna av Frankrike, som ligger cirka 15 kilometer norr om centrum. Härifrån kommer en rad kända personer som Jacques Chauviré och Adrien Ducrot & Ambroise Pauffert. 

Om du skulle vilja utforska mer kan du välja att besöka Saint-Romain-de-Jalionas, vilket ligger 43,5 kilometer öster om Lyon. Staden är även en kommun i departementet Isère, beläget i sydöstra Frankrike i regionen Rhone-Alpes. Här finns även de arkeologiska kvarlämningarna av en gallisk-romansk villa. När du besöker platsen kommer du märka att det är en gammal bosättning men med inblandning från nya tider. Kombinationen av dessa två tidseror ger ett perfekt tillfäll för att få en känsla av historien samtidigt som nutiden är närvarande. 

Om du vill se mer kan du lägga till Tignieu-Jameyzieu till din lista av platser att besöka. Området ligger 41 kilometer väster om Lyon och är det är en enkel by med precis över 7 000 invånare (2017). När du besöker Tignieu-Jameyzieu kan du titta på Saint-Antoine kyrka vilken är känd för att ha en av de äldsta byggnaderna i hela regionen. 

Vi hade inte gjort denna lista rättvisa om vi inte hade haft med Villefranche-sur-Saone någonstans. Strax norr om Lyon, bara 36,4 kilometer bort, har området en stark ekonomi som inkluderar vinhandel, textil, metallurgi och kemikalier. Sport har också en stor betydelse i staden och speciellt det egna fotbollslaget, FC Villefranche. En fantastisk byggnad som kommer fånga din uppmärksamhet är kyrkan Notre-Dame des Marais. Byggandet av kyrkan började i slutet av 1300-talet och tog nästan två århundraden att färdigställa. 

Flygplatser

Det finns flera flygplatser som gör det möjligt att nå staden Lyon och den största är Lyon-Saint Exupéry Airport. Detta är Lyons internationella flygplats och är den tredje största i Frankrike. Den ligger 20 kilometer sydost om Lyons stadskärna. Med tre terminaler så assisterar flygplatsen effektivt både inhemska och internationella resenärer från olika delar av världen. Dock har den tredje terminalen gjorts om till vanlig anläggning. 

Så snart du anländer till flygplatsterminalen hittar du ett flertal hyrbilsfirmor att välja på. Några av dessa hyrbilsföretag är: Europ Car, Avis Cab, och Thrifty. Resenärer besöker ofta Aten, Dublin, Moskva och Casablanca (Marocko) från flygplatsen Lyon-Saint Exupéry. En annan populär flgplats är Alpes–Isère Airport. Denna ligger nästan 71 kilometer från Lyon-Saint Exupéry Airport och hanterar för närvarande cirka 450 000 passagerare per år. 

Flygplatsen i Alpes–Isère har också flertalet hyrbilsfirmor som du kan hyra bil av. Många av dessa firmor finns på flygplatsen och det är bland annat Hertz och Sixt. Hyrprocessen är snabb och enkel och många av dem tillåter även besökare att hyra online. Passagerare reser ofta, beroende på säsong, till Guernsey, London och Bristol från denna flygplats. 

Trafik

Generellt sett har Lyon ett väl sammanhängande vägnät, mycket tack vare att staden är ett kommersiellt nav för olika industrier. Staden ligger centralt i ett kompakt vägnät där flera motorvägar möts. Exempelvis A43 till Paris och A6 som leder till Marseille. Lyon ligger även vid rutten som förbinder A47 till Geneve och A6 till Greboble. 

Den vanligaste hastighetsbegränsningen i Lyon är 70 km/h, även på motorvägar. Det var tidigare 90 km/h men sänktes för att reducera utsläpp från bilar och för att öka luftkvaliteten i Lyon. Genom att följa dessa begränsningar och genom att följa grundläggande körregler, kommer du inte ha några problem. Att köra i Lyon är inte svårt och inte helt olikt vad du redan är van vid. 

Kom ihåg att det är viktigt att du går igenom en omfattande trafikguide innan du sätter dig i bilen och kör. Reglerna för att klara det är ganska enkla; en bil som kör i uppför en backe har företräde framför en bil som kör nerför en backe. En buss har företräde framför en lastbil, en grupp bilar har företräde framför en ensam bil och tunga lastbilar har företräde framför lätta fordon. När du kör runt finns det flera parkeringsmöjligheter, några av dem är Parc Opéra på Tolozan, Q-Park, Parking LPA och Parking Fosse aux Ours.