Spara upp till 70 % på biluthyrning

Vi söker efter bästa pris på hyrbil från 1 600 olika företag

tick-2Garanterat låga priser

tick-2Inklusive försäkring och skatt

tick-2Inga dolda avgifter

tick-2 Fri körsträcka på de flesta destinationer

tick-2 Inga kreditkortskostnader

tick-2 24-timmars kundservice

Vi fick en helt ny bil i Barcelona. Personalen var hjälpsam och tillmötesgående när vi anlände.
Marita Lidholm
Jag kommer definitivt använda den här tjänsten igen. Representanterna på Gran Canaria var vänliga. Blev inte lurade på bensinen när vi hyrde genom Europcar.
Gunilla Andersson
Hyrbilguiden.se erbjöd det bästa priset på hyrbil i Nice. Jag fick en bil från Alamo som var i utmärkt skick.
Ulf Lundgren
Bilen vi fick (Mercedes C-klass) var bättre än förväntat. Jag kommer hyra från den här webbsidan igen.
Johan Olsson
Hyrde en bil i Alicante, Spanien. Bra service och väldigt hjälpsam personal. Jag skulle definitivt hyra härifrån igen
Sandra Synnergren

Biluthyrning Toulouse

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Toulouse inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Toulouse miniguide

Toulouse

Biluthyrning Toulouse

Toulouse ligger precis norr om Pyrenéerna – mellan Medelhavet och Atlanten och är administrativt centrum i Haute-Garonne (som är en del av regionen Midi-Pyrénées).Själva staden har en befolkning på ca. 440.000, men en tar hela huvudstadsregionen, den passerar 1 miljon. Den ekonomiska och befolkningsmässiga expansion har varit bra för 2 Världskriget, främst beroende på en stark fokusering på flygplan (Airbus) och högteknologisk industri.

Toulouse är känt som ”den rosa staden” (La Ville Rose) eftersom de flesta av de äldre byggnaderna har byggts i en distinkt typ av rosa tegel. Staden ligger på floden Garonne som rinner från Pyrenéerna och Atlanten i Bordeaux. Och i närheten ligger anslutningspunkten mellan Garonne och Canal du Midi – den konstgjorda vattenväg till Medelhavet, som lämnades in så tidigt som 1681 (och en Unescos världsarvslista).

Det finns många webbplatser om arkitektur och historisk karaktär i Toulouse. Dessa inkluderar 120-meter ära byggt Le Capitole från 1753 (de äldsta delarna är från medeltiden), som rådhus samt operahuset Théâtre du Capitole. Annars finns det flera magnifika medeltida kyrkor – inklusive Katedralen Saint-Etienne från 1200-talet.Bland andra sevärdheter, är följande nämnas: Musée des Augustins från 1400-talet (ett kloster), ett antal särskilda museer och Cité de l’Espace – som är en temapark för flyg-och rymdteknik.

Närmaste flygplats – Aéroport de Toulouse-Blagnac – ligger några miles nordväst om centrum.

 

Svenska