Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Toulouse

Har du valt Toulouse som ditt nästa semesterresmål? Behöver du en hyrbilstjänst för din resa? Oroa dig inte, du kan välja mellan ett stort urval av hyrbilstjänster i staden. Dessutom kan flera av dessa hyrbilsagenturer enkelt hittas på flygplatsen eller i dess närheten. Att hyra en bil är smidigt och enkelt, du kan till och med hyra en bil på nätet innan du anländer.

Toulouse miniguide

Toulouse
Biluthyrning Toulouse

Toulouse räknas som den fjärde största staden i Frankrike, med 466 297 invånare enligt folkräkningen i januari 2014. Det finns dessutom över en miljon invånare i storstadsområdet runt Toulouse. Staden ligger vid floden Garonnes strand och är känd för sin stora närvaro inom flygindustrin. Staden gränsar bland annat till Blagnac, Colomiers och Balma. Toulouse har ett av Europas äldsta universitet -Université de Toulouse. Institutionen grundades 1229 och har för närvarande fler än 103 000 studenter. 

Toulouse har ett stort antal sevärdheter och monument, som i huvudsak består av kyrkor, museer och ”hôtels particuliers”, som är stora enfamiljshus som vanligtvis omger en innergård. Dessa byggnader uppfördes mellan 1000-talet och 1600-talet. Vi kan säga att Toulouse är en väldigt historisk stad. Staden har även en mycket stabil ekonomi tack vare dess stora deltagande i flyg-, rymd-, elektronik-, informationsteknologi- och bioteknikindustrin med mer. Toulouse har en öppen kultur som sträcker sig över flera genrer. Några av de aspekter av kultur som är enkla att se i Toulouse inkluderar: 

  • Opera 
  • Sport som rubgy och basket 
  • Konst 
  • Mat och vin 

En oförglömlig historisk händelse i staden Toulouse är byggandet av Concordes överljudsflygplan. Detta var ett samarbete mellan den brittiska och den franska regeringen. Efter det har staden haft en enorm ekonomisk tillväxt. Detta i kombination med alla historiska platser och den livliga kulturen gör Toulouse till ett attraktivt centrum för många besökare. Men det finns även många historiskt och kulturellt intressanta platser att besöka i närheten, samt områden med fantastisk natur. Så om du besöker Toulouse för första gången bör du överväga att hyra en bil. 

Processen att hyra en bil är ganska enkel och du kan hitta biluthyrningsfirmor på flygplatsens terminaler direkt vid ankomst. Ett råd till dig som besökare, särskilt förstagångsbesökare, är att du ser till att noggrant gå igenom villkoren för de tjänster som företaget tillhandahåller innan du hyr en bil. Du kan dock troligtvis hitta de bästa erbjudandena genom att göra en jämförelsekontroll online. Att boka i förväg på en av de tillgängliga internetsidorna för hyrbilsbokning är både enkelt, bekvämt och tidsbesparande. 

Utforska med din hyrbil

När du planerar resan till Toulouse har du säkert redan valt ut några platser att besöka. Vi har dock några intressanta förslag som du bör kolla in om du vill få ut så mycket som möjligt av din resa. Vårt första förslag är Place du Capitole. Om du inte har denna plats i åtanke kommer du att tacka oss för att vi föreslagit det. Det är navet i Toulouse-livet och det är alltid livligt med aktiviteter. Detta stadstorg uppvisar även den klassiska arkitekturen i Toulouse. Stadens centrum ligger cirka 9 kilometer från Toulouse flygplats och det tar cirka 20 minuter att köra därifrån. 

I Toulouse centrum finns många enkelriktade vägar, vilket kan göra det lite svårt att köra genom centrum. Dock finns där många intressanta platser att besöka, till exempel Musée des Augustins som är ett konstmuseum bara 1,9 kilometer från Place du Capitole. Det är hem åt många föremål, inklusive målningar, skulpturer och speciella samlingar. Du hittar flera gotiska, romanska och renässansverk som sträcker sig över flera århundraden ända fram till 1900-talet. Se till att du har en bra kamera vid besöket, då du kommer att kunna ta många fantastiska bilder till din Instagram!. 

Det finns många intressanta platser i själva Toulouse, men om du hyr en bil kan du även besöka några spektakulära platser utanför Toulouse inklusive Parc Naturel Régional du Haut Languedoc. Du kan även ta en bilresa till Caraman, som är en kommun eller distrikt beläget i Haute-Garonne-området. Caraman ligger bara 30 kilometer sydväst om Toulouse. Med en kombination av religösa och kommersiella byggnadsverk finns där mycket att se. En populär sevärdhet är Victor Hugo Market, som innehåller flera butiker som säljer modeprodukter och livsmedel. 

Från Toulouse kan du även köra till Castelnaudary som ligger enbart 50 kilometer sydost om staden. Det här är en annan kommun eller distrikt, den här gången är det Aude-området i regionen Occitanie. I Castelnaudary finns det många sevärdheter och den mest besökta är Le Grand Bassin, vilket är det största öppna vattnet med sina 7 hektar och som hittas längs med Canal du Midi. Canal du Midi är också viktig eftersom den fungerade som ett viktigt sätt att transportera gods fram till 1900-talet, men är nu mest en sevärdhet för turister och nöje i Toulouse. 

Flygplatser

Toulouse har en hel del tillgängliga flygplatser åt sina besökare och alla med fantastiska tjänster för biluthyrning. Den mest populära är Toulouse-Blagnac Airport (TLS), som ligger 9 kilometer nordväst om Toulouse och delvis i Blagnac. År 2017 hade flygplatsen flygningar till över 74 destinationer. Flygplatsens terminaler har flera restauranger och barer, tillgång till internet, valutaväxlingsanläggningar samt bankomater. Dessutom ligger Toulouse bara omkring 90 kilometer från Carcassonne Airport i sydöst och Airport Castres Mazamet österut. 

På Toulouse-Blagnac Airport har du tillgång till flera biluthyrningsföretag som erbjuder prisvärd hyrbilservice. En del av dem erbjuder till och med en gratis resa från flygplatsen till deras kontor. Det mest populära är Hertz, som är ett amerikanskt biluthyrningsföretag baserat i Estero, Florida. Här finns även Europcar, ett uthyrningsföretag som verkar i totalt 140 länder. Andra hyrbilsföretag som är tillgängliga från flygplatsen är Enterprise Rent-A-Car-Toulouse Portet, Interrent, Goldcar och Sixt för att nämna några. 

De flesta av dessa hyrbilsföretag är öppna varje dag mellan 07.00 och 00.00. Många av dem erbjuder onlinebokning, där du enkelt kan kolla in de olika de här företagen har tillgängliga, försäkringspaketserbjudanden och olika villkor som går att läsa igenom före kontoret besöks. Du kommer att hitta dessa biluthyrningsföretag lite överallt på flygplatsterminalen. 

Trafik

Toulouse har ett välfungerande vägnät, även om det som vi tidigare nämnde finns flera enkelriktade vägar i stadens centrum. Du tar dig enkelt till centrum från flygplatsen längs huvudvägarna. Under vanliga dagar är trafiken runt staden ofta lugn, även om den kan bli medeltät i närheten av livliga områden som Jardin Pierre Goudouli. Den nationella hastighetsgränsen för huvudvägar i bebyggda områden är 50 km/h. 

Hastighetsgränsen för huvudvägar utanför bebyggda områden är satt till 80 km/h och utökas till 130 km/h på motorvägar, även om denna gräns sjunker till 110 km/h vid regn. Tänk dock på att det inte finns några specifika hastighetsbegränsningsskyltar vid övergång till bebyggda områden, speciellt vid övergången till mindre byar. En namnskylt med mörkblå bokstäver på en vit bakgrund i början av en by eller stad indikerar ett bebyggt område. 

Toulouse erbjuder flera parkeringsalternativ, speciellt i stadens centrum. Dessa inkluderar Parking Q-Park Toulouse Jeanne D’Arc, Vinci Park, Onepark och Parking Indigo Victor Hugo bara för att nämna några. I Frankrike kör man på höger sida av vägen. Observera också att man i Frankrike har ett populärt talesätt, ”Priorité à droite” vilket helt enkelt innebär företräde från höger, som Sveriges högerregel. Detta betyder helt enkelt att trafiken måste ge plats åt bilar som kommer in från höger, om det inte finns vägskyltar som anger något annat. Så nästa gång du besöker Toulouse, varför inte hyra en bil och utforska området.