Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Carcassonne

Planerar du din nästa semester till Carcassonne och vill kunna ta dig runt staden med enkelhet? Då behöver du inte oroa dig eftersom du hittar en mängd hyrbilstjänster både på och i närheten av flygplatsen. Tack vare det kan du enkelt hyra den bil du önskar. Du kan också använda hyrbilsföretagets hemsida för att hyra en bil.

Guide om Carcassonne

Carcassonne
Biluthyrning Carcassonne

Carcassone är en fransk stad som ligger i regionen Occitanien och som har en befolkning på runt 50 000 invånare. Staden har varit bebodd sedan den yngre stenåldern och ligger mellan de historiska handelsvägarna som länkar Medelhavet och Atlanten samt Pyrenéerna och Centralmassivet. Staden ligger cirka 80 kilometer öster om Toulouse och har en landmassa på omkring 65 kvadratkilometer. 

Det är en av Frankrikes äldsta städer som historiskt kan spåras så långt tillbaka som 3 500 år f.Kr. Dessutom var staden en viktig handelsregion år 6 f.kr. När du besöker staden kommer du därmed hitta en mängd historiska monument som dateras så långt tillbaka som den yngre stenåldern. Staden är också känd för rollen den hade i de albigensiska korstågen, som ett fäste för de occitanska katarerna. 

Staden har ett subtropiskt, fuktigt klimat, men den har också ett typisk Medelhavsklimat med heta somrar. Vintrarna är relativt milda och våta, samtidigt som sommaren har en genomsnittstemperatur på 28 °C under dagtid och lite nederbörd. Den högsta temperaturen som någonsin noterats i staden är runt 41 °C. I området är det typiskt att de varmaste månaderna är mellan maj och oktober, medan de kallaste månaderna är mellan december och mars. 

När det kommer till sport i Frankrike är Carcassonne en storspelare. Den var målstaden och utgångspunkten för etapp 15 och 16 i Tour de France 2018. Rugby är också väldigt populärt i staden, liksom i resten av sydvästra Frankrike. Dessutom är staden även känd för sin konst och dess historia återberättas på olika kreativa sätt så som i Stephen Eichers album Carcassonne från 1993. 

Upptäktresor med din hyrbil

Staden Carcassonne är full av intressanta platser du kan besöka. Som turist har du många alternativ för att gå på sightseeing. En av de mest otroliga platserna att besöka är Musée de l’école de Carcassonne, som visar det franska skollivet mellan 1880-talet och 1960-talet. Avståndet från flygplatsen till museet är runt 7,4 kilometer och med en hyrbil kan du ta dig dit på 10 -15 minuter. 

Du kan också besöka en av alla de restauranger och lokala kök som finns om du vill smaka på mat från Carcassonne. Staden är känd för sin kärlek till kött, speciellt fjäderfädjur. Den rökta skinkan i spansk stil är också en känd specialitet i staden. En av de mest populära restaurangerna är Restaurant Gastronomique La Barbacane. Med hyrbil kan du ta dig till restaurangen på cirka 10 minuter, då det beräknade avståndet från flygplatsen är 7,2 kilometer. 

En annan intressant plats som du kan välja att besöka är den historiska byn Caunes-Minervois, som har Montagne Noire-bergen i bakgrunden. Byns omgivning är fridfull med stenmurar, fruktträdgårdar, olivlundar och Minervois vingårdar. Du kan ta dig från flygplatsen till byn på cirka 30 minuter med hyrbil, det beräknade avståndet är 24,3 kilometer. 

Flygplatser

Det finns bara en flygplats i staden Carcassonne och den är känd som Carcassonne Airport. Härifrån går flyg till flera internationella och lokala destinationer. Några av de mest populära städerna att resa till från flygplatsen är bland annat Glasgow, Dublin, Manchester, London och Edinburg

Det är imponerande hur många biluthyrningsfirmor du hittar på flygplatsen med omnejd. På så sätt kan du enkelt hyra valfri bil och börja utforska staden. Några av de populära hyrbilsföretagen du hittar på flygplatsen är Europcar, Hertz, Budget, Sixt till exempel. 

Innan du väljer att använda en tjänst hos en biluthyrare bör du ta en titt på företagets allmänna villkor. Då får du en större förståelse för deras policyer och du undviker att få betala böter för att du bryter mot någon del av avtalet. 

Trafik

Vägarna i Carcassonne är i bra skick, vilket gör det smidigt och enkelt att ta sig runt i staden. Du rekommenderas dock att undvika att köra under rusningstiden, som är mellan 08.00 och 09.00. Du bör också undvika att överskrida hastighetsbegränsningen eller bryta mot trafikreglerna. 

Staden har en hastighetsbegränsning på 128 km/h på vägar med skilda körbanor och på motorvägar som inte är avdelade är hastighetsbegränsningen 79 km/h. I stadsområden och bebodda områden är hastighetsbegränsningen 50 km/h. Det finns dessutom flera olika parkeringsalternativ att välja mellan. Dessa varierar från parkeringsplatser, betjänad parkering, parkeringshus och så vidare.