Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Edinburgh

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Edinburgh inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Edinburgh miniguide

Edinburgh
Biluthyrning Edinburgh

Ska du semestra i Skottland och kanske behöver en hyrbil när du landar i Edinburgh? Det finns flera olika bilar att välja mellan och det lönar sig att jämföra priser mellan olika biluthyrningsfirmor för att försäkra dig om att du får det bästa priset. 

Skottland har många spännande och vackra platser att besöka. En hyrbil ger den frihet som behövs för att resa i din egen takt. 

En översikt över Edinburgh

Edinburgh är Skottlands huvudstad och, efter Glasgow, landets största stad med en befolkningsmängd uppskattad till 490 000 personer (2013). Staden ligger vid fjorden Firth of Forth i sydöstra Skottland. Det är landets finansiella, administrativa och kulturella centrum. 

Edinburgh är ett populärt turistmål och tar emot 13 miljoner besökare årligen. Både Old Town och New Town finns med på UNESCO:s världsarvslista. Några av de mest berömda sevärdheterna i staden är Edinburgh Castle från 1100-talet, St. Giles Cathedral från 1400-talet, Holyrood Palace från 1600-talet så väl som parlamentshuset från 1640. Utöver otrolig arkitektur har staden flera konstgallerier, ett nationellt museum, ett stadsmuseum, ett kungligt museum, ett zoo och en botanisk trädgård. 

Det finns bra shoppingmöjligheter i Edinburgh och staden är känd för sina många pubar och klubbar. 

Flygplats

Edinburgh Airport (EDI) är belägen 15 kilometer väster om stadskärnan och hanterar 10,2 miljoner passagerare om året (2014). På flygplatsens hyrbilscenter hittar du flera uthyrningsfirmor, inklusive Avis, Alamo, Europcar, National, Sixt, Dollar, Thrifty och Hertz. Du kommer spara tid vid disken om du bokar din bil innan ankomst. 

Trafik

Vägnätet i Skottland är välutvecklat och Edinburgh är omgivet av flera motorvägar, vilket gör resor till andra städer enkelt. Det finns också en motorväg från Edinburgh till London i England

Skottland har vänstertrafik och ratten sitter på höger sida. Även om de flesta förarna vänjer sig vid vänstertrafik snabbt är det viktigt att vara extra uppmärksam vid korsningar och rondeller. Det rekommenderas att du bokar en bil med automatväxel ifall det är obekvämt att sköta växelspaken med vänster hand. 

Kom ihåg att hastighetsbegränsningen i Skottland anges i miles per hour, inte kilometer i timmen. I stadsområden är hastighetsbegränsningen 30 mph, vilket är detsamma som 48 kilometer i timmen. På landsvägar är hastighetsbegränsningen 60-70 mph (96-112 kilometer i timmen) och på motorvägar kan du köra i 70 mph (112 kilometer i timmen). 

Gränsen för alkoholnivå i blodet vid körning i Skottland är 0,5 promille. 

Det kan emellanåt vara svårt att hitta parkeringsplats i Edinburghs centrum, men många hotell erbjuder parkeringsplats åt sina gäster. Edinburgh har parkeringshus, gatuparkering i innerstan och större parkeringsplatser utanför stadens centrum. 

Utflyktstips

Om du har en hyrbil i Edinburgh är det möjligt att göra både kortare och längre utflykter i området runt omkring. Skottland har flera nationella turistvägar som går genom idylliska byar och vacker natur. 

Fife Coastal Route är en 136 kilometer lång väg i det spektakulära kustlandskapet. Den börjar i den lilla staden Kincardine, som ligger vid den norra stranden av fjorden Firth of Forth. Den går sedan längs hela ostkusten till Newport-on-Tay. Längs med vägen passerar du berömda broar, historiska städer, små fiskebyar och orörda sandstränder. 

Om du reser till Skottland med barn rekommenderar vi ett besök till akvariet Deep Sea World. Akvariet som öppnades 1993 och som ligger 23 kilometer nordost om Edinburgh i den lilla byn North Queensferry. Den har en 112 meter lång undervattenstunnel där besökare kan se hajar, exotiska fiskar, pirajor och sälar. 

Ett annat tips för besökare som har hyrbil är att köra till Stirling Castle, som ligger 65 kilometer nordväst om Edinburgh. Stirling Castle är det största och viktigaste slottet i Skottland och uppfördes på 1400- och 1500-talet. Slottet ligger på toppen av ett berg omgärdat av klippor och har en imponerande arkitektur.