Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Glasgow

Planerar du att besöka Glasgow och att där hyra en bil? I så fall har du kommit rätt. Att hyra bil ger dig möjlighet att köra runt som du vill och du behöver inte bekymra dig om att vänta på en taxi eller hitta rätt buss. Den här artikeln ger dig ovärderliga tips om hyrbilar och hur du på bästa sätt tar dig runt i Glasgow. 

Glasgow Guide

Glasgow
Biluthyrning Glasgow

Glasgow är en gammal stad vars historia går tillbaka ända till år 550. Det tog dock ända till 1100-talet innan staden började växa på allvar. Glasgow ligger strategiskt vid båda sidorna om floden Clyde, och samtidigt tre mil från Atlantens kust. Att Glasgow både varit en hamnstad och inhyst flera viktiga fabriker har gjort att staden överlevt stora ekonomiska kriser, inte minst efter första världskriget. Än idag finns flera stora tillverknings- och ingenjörsföretag inom områdena mekanik och luftfart i staden. 

Utöver detta är Glasgow ett akademiskt center av rang med tre universitet och flera högskolor. Dessa institutioner bidrar till viktig forskning samt innovationer som driver och stöttar industrierna i staden. Staden hade 611,748 invånare år 2019 och ser sig själv som ett europeiskt kulturcentrum. I Glasgow hittar du garanterat något som faller dig i smaken – med allt från skotsk ballett till modern musik. Även fotbollsfantasten kommer att hitta det han eller hon söker så gör dig redo för lite action. 

Närmaste storstad är Edinburgh – Skottlands huvudstad. Edinburgh ligger omkring 67,3 kilometer bort, vilket gör att du utan problem kan köra till den bergiga staden på mindre än en timme. Det är ett besök som verkligen är väl värt besväret. Edinburgh har både äldre stadsdelar med rik historia och en elegant och modernare del. Om du väljer att besöka slottet i Edinburgh får du en fantastisk utsikt över staden, samtidigt som du får möjligheten att lära dig mer om Skottlands kronjuveler. 

Längre ner längst floden Clyde ligger en annan hamnstad – Dumbarton, vilken även den är intressant att utforska. Det tar dig omkring 25 minuter att köra de 24,1 kilometrarna utefter Great Western Road. Om du besöker Dumbarton är slottet med samma namn ett måste. Den forntida fästningen ligger på den berömda Dumbartonklippan och är en riktig rekordhållare bland fästningar i Skottland. Hör historiens vingslag när du lär dig mer om viktiga händelser som påverkat fästningen, såsom vikingarnas belägring år 870. 

Utforska med din hyrbil

När du hittat ett ställe att bo på är det dags att med hjälp av din hyrbil börja utforska staden. Faktum är att det finns så många spännande platser att besöka att det kan bli svårt att välja! Börja dagen med att skämma bort dig själv med frukost på Willows Tea Rooms som ligger på Buchanan Street 97. Här kan du testa flera skotska läckerheter innan du börjar utforska stadens omgivningar. 

Glasgow Science Center är ett ställe som verkligen kan rekommenderas. Museet ligger drygt 3 kilometer från Willows Tea Room utefter 50 Pacific Quay, Glasgow G51 1EA, vilket gör att det tar runt 12 minuter att köra dit. Museet har något för alla och är särskilt uppskattat bland familjer. Ett annat ställe du inte bör missa är Sea Life Loch Lomond Aquarium, som är hem åt över 1 000 havsdjur bland vilka du finner såväl hajar som olika fiskarter. 

Att köra till centrum via Great Western Road är en resa på omkring 30 kilometer och som inte bör ta längre än omkring 30 minuter. I centrum kan du besöka flera intressanta platser såsom den berömda Glasgowkatedralen (”High Kirk of Glasgow”), destilleriet i Glengoyne och SV Glenlee, även känt som ”The Long Ship” – för att nämna några. 

Flygplatser

Glasgow har två flygplatser – Glasgow Prestwick Airport och Glasgow Airport. Båda är internationella flygplatser med avgångar till flera populära destinationer, så som Barcelona, Rom, Amsterdam och Antalya. Ett urval av flygbolagen som flyger från de två flygplatserna är British Airlines, Blue Air, Air Canada, Lufthansa och KLM. 

Att hämta ut en hyrbil vid Glasgows och Glasgow Prestwicks flygplatser är enkelt. Flera hyrbilsföretag håller öppet dygnet runt och bokar du i förväg på internet kan du få din hyrbil på bara några minuter. Oavsett om du vill ha en mindre bil, en familjebil eller en lyxigare variant så hittar du garanterat det du söker. 

Du kan välja mellan både lokala och stora internationella hyrbilsföretag. Bland de större hyrbilsföretagen återfinns Avis, Alamo, Devere Global, Sixt och Hertz – bara för att nämna några. Bland de lokala hyrbilsföretagen kan du bland annat hitta Celtic Legend, Clarksons och Aberdeen. 

Trafik

Glasgows har ett välutvecklat vägnät som knyter samman staden med andra städer. Generellt sett håller vägarna god kvalitet, vilket gör att du smidigt tar dig mellan olika sevärdheter. När du kör i Glasgow och närliggande områden är det rekommenderat att du ställer in radion på en kanal som tillhandahåller trafikinformation. Dessa kanaler informerar kontinuerligt om vägarbeten och olyckor. På så sätt kan du välja en annan väg när det behövs. 

Fartgränsen på motorvägar är 113 km/h, på landsvägar 97 km/h och i staden 48 km/h. Det kan vara en god idé att undvika rusningstrafiken som normalt pågår på vardagar mellan 07.30 och 09.30 på morgonen samt 15.30 till 18.30 på kvällen. Att köra under helgerna är normalt sett lugnare.