Hyrbil Skottland

Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Vi fick en helt ny bil i Barcelona. Personalen var hjälpsam och tillmötesgående när vi anlände.
Marita Lidholm
Jag kommer definitivt använda den här tjänsten igen. Representanterna på Gran Canaria var vänliga. Blev inte lurade på bensinen när vi hyrde genom Europcar.
Gunilla Andersson
Hyrbilguiden.se erbjöd det bästa priset på hyrbil i Nice. Jag fick en bil från Alamo som var i utmärkt skick.
Ulf Lundgren
Bilen vi fick (Mercedes C-klass) var bättre än förväntat. Jag kommer hyra från den här webbsidan igen.
Johan Olsson
Hyrde en bil i Alicante, Spanien. Bra service och väldigt hjälpsam personal. Jag skulle definitivt hyra härifrån igen
Sandra Synnergren

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Skottland

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Skottland inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Skottland miniguide

Skottland
Biluthyrning Skottland

Skottland (5,1 miljoner invånare år 2008) är den nordligaste av de fyra nationer som ingår i konungariket Storbritannien och Nordirland – och har en areal av 78.782 km2.I söder gränser Skottland mot England, men i övrigt omgivet av hav på alla sidor.I norr och väster ligger Atlanten, i östra Nordsjön och i sydväst Irländska sjön.Öarna Hebriderna, är Shetland och Orkney anses vara en del av Skottland.

Geografiskt är det vanligt att dela Skottland i två – på höglandet i norr och låglandet i söder. Eftersom dessa namn antyder, finns det en hel del berg i norra delen av landet – och här finns också Storbritanniens högsta berg, Ben Nevis (1344 m). I den södra delen av landet är det en plattare, mer kuperad terräng. Större fjordar skär in i landskapet i både öst och väst.

Skottland, som har en övervägande tempererat kustklimat, har satsat mycket på turismen – och den är både vacker natur och spännande kulturupplevelser landet har att erbjuda. Del av det som Skottland är känt för, kilt (ett traditionellt plagg för män, som innehåller en särskild rutiga kjolar), musikinstrument säckpipor – och whisky produktion.

Huvudstaden Edinburgh har en befolkning på cirka 450.000 – samtidigt som landets största stad, Glasgow, är centrum för ett storstadsområde med ca. 1 miljon invånare.Andra större städer i Skottland Dundee och Aberdeen.

Glasgow International Airport är landets mest trafikerade flygplats.Annars finns det internationella flygplatser i EdinburghAberdeen och Prestwick.

Hyra bil är ett bra sätt att utforska Skottland. Hyrbilguiden.se erbjuder biluthyrning i de flesta städer i Skottland.