Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Besançon

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Besançon inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Besançon miniguide

Hyrbil Besançon
Biluthyrning Besançon

Besançon är en stad i östra Frankrike, öster om Dijon och väster om den schweiziska Basel. Besançon är huvudstad i regionen Franche-Comté i departementet Doubs. Staden vid floden Doubs har ca. 135.000 invånare.

Besançon är kanske mest känd som födelseplats för Les Misérables Victor Hugos far. Staden är centrum för den franska urindustrin. Staden hette under romartiden Vesontio. Staden var huvudstad sequanernes och tillhörde Burgundy. Från 1184 staden var en självständig stad i Franche-Comté. Besançon blev franska i 1674.Besançon centrum ligger på en halvö, med bryggor och promenadvägar längs stränderna. På en 118 meter hög klippa är en fästning byggd på 1600-talet. Besançon plats har gett staden och slottet ett strategiskt läge. Här är några minnen från romartiden, inklusive en triumfbue, amfiteater och viadukten. Staden har också en katedral som påbörjades 300 s, som sedan har byggts om flera gånger.

Pontarlier flygplats ligger 44 kilometer utanför Besançon, och Dijon är beläget 71 kilometer från staden.