Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Korsika

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Korsika inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Korsika miniguide

Hyrbil Korsika
Biluthyrning Korsika

Korsika är en ö i Medelhavet, norr om Sardinien. Ön är uppdelad i två ministerier. Haute-Corse och Corse-du-Sud, där kapitalet Ajaccio. Totalt 272.000 invånare bor på ön. Avståndet till det italienska fastlandet är 80 miles. Det finns båtförbindelser till Frankrike NiceMarseille och Toulon, och italienska Genua, Livorno, Savona,Neapel och Sardinien.

Öns befolkning är ursprungligen av italienskt ursprung och talar en italiensk dialekt. Så tillhörde ön Genua från 1300-talet tills det såldes till Frankrike 1768. Korsika är kanske mest känd som Napoleon Bonapartes födelseplats. Inte minst ön känd för sina vackra stränder. Här kan besökare dyka, segla eller sola på stränderna. De kan också njuta av vandring i Grande randonnée kurs. Det är möjligt att åka på en resa till Sardinien i söder. Korsika har medelhavsklimat, med en årlig medeltemperatur är 17-18 ° C.

Ön har fyra flygplatser i städerna AjaccioBastiaCalvi och Figari.