Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Ajaccio

Vi människor älskar att utforska nya ställen och Ajaccio är perfekt med sina oräkneliga turistattraktioner. Ibland kan vi dock behöva färdas långt för att kunna utforska. Då alla inte har råd att köpa en bil så är en hyrbil ofta den bästa lösningen. I denna artikel kommer vi prata om några fantastiska ställen du kan utforska i Ajaccio med omnejd samt hur hyrbilsmarknaden ser ut i staden. 

Guide till Ajaccio

Ajaccio
Biluthyrning Ajaccio

Ajaccio är en fransk kommun och om det finns någon fransk stad du bör fundera över att besöka så är det Ajaccio. Det är en underbar stad som är omringad av naturens skönhet, dessutom är levnadskostnaderna inte dyra. Ajaccio är huvudstaden på Korsika, en ö som ligger i Medelhavet. Denna 80 kvadratkilometer stora ön har en strategisk placering som gör den till en brännpunkt för turister från hela världen. Det är inte konstigt att öns största inkomstkälla kommer från turism. Några stora städer i närheten av Ajaccio är Nice i Frankrike samt Genua och Florens i Italien. 

Ajaccio är en stad som välkomnar olika typer av människor. Staden har en befolkningsmängd på 70 000 invånare och regionen har flera bergsregioner där du kan campa, cykla mountainbike, paddla kanot, klättra och vandra. Det finns gott om utomhusaktiviteter du kan delta i och du kommer säkert ha väldigt kul i staden och dess omgivningar. Det som får staden att sticka ut är den djupt rotade kulturen och vänligheten hos folket. Även om det är en fransktalande stad förstår många människor det engelska språket, vilket gör det enkelt att kommunicera. 

Varje år arrangeras det flera evenemang i hela staden. Dessa evenemang är populära i hela regionen och ger turisterna en chans att lära känna folkets kultur bättre. Ett av dessa evenemang är Fiera di a Castagna (kastanjemässan) i Bocognano, som äger rum i december varje år. När det kommer till stadens kommersiella aktiviteter finns det några industrier och en kommersiell hamn i staden. Klimatet i Ajaccio är ganska vänligt, med måttlig sol under sommaren och måttligt med regn under våren. 

Ajaccio, som även populärt kallas kejsarstaden, är staden där den stora Napoleon Bonaparte, Frankrikes general och statsman, föddes. Där finns flera underbara strukturer spridda runt hela staden. Dessa strukturer är tilltalande för ögonen samtidigt som de har ett historiskt värde. I mitten av Place d’Austerlitz ser du en staty av Napoleon själv. Det finns också flera marknader i staden där du kan få tag i olika sorters mat, inklusive lokala ingredienser. 

Utforska med din hyrbil

Det finns flera underbara platser du kan besöka i Ajaccio. Det som är bra med dessa platser är att de kan nås med bil. Tack vare att det finns biluthyrningsfirmor i Ajaccio kommer du inte ha problem med att besöka dessa platser. Om du älskar historiska artefakter kan du kolla in Maison Bonaparte-museet, som var släkthem åt den legendariska Bonaparte-familjen. Andra museer som du kan besöka är Fesch Museum och NapoRama. Att ta sig från Maison Bonaparte-museet till Fesch Museum tar runt 3 minuter och avståndet är 700 meter. 

Ajaccio är även hem åt olika hotell och restauranger där du kan njuta av lokala och internationella rätter så som Fium’Orbu och Jambon sec de Corse. Hotellen och restaurangerna är utspridda över staden, men med en hyrbil kommer du inte ha några problem med att ta dig dit då vägnätet är bra. Många turister besöker till exempel topphotellet Hotel Mercure Ajaccio. Det har en bra utsikt över hela staden och Golfe d’Ajaccio. 

Många av stadens bästa turistattraktioner ligger nära varandra. Från Maison Bonaparte-museet till Hotel Mercure Ajaccio är det 1,8 km och det tar dig runt fyra minuter att ta dig dit i en hyrbil. Om du älskar stränder kan du även ha roligt på platser så som Plage du Ricanto, Plage de Grand Capo Di Feno och Le Palm Beach. Avståndet mellan Plage du Ricanto och NapoRama är 6 kilometer och du kan köra dit inom 16 minuter. 

Flygplatser

Ajaccio Napoleon Bonaparte Airport är huvudflygplats i staden och även stadens enda flygplats. Det är en internationell flygplats som är belägen nära utkanten av staden. Några av de populäraste flygen som avgår från Ajaccio Napoleon Bonaparte Airport går till Paris, Nice och Marseille. I närheten av flygplatsen finns det flera biluthyrningsföretag som du kan använda dig av under din vistelse. Bland de anmärkningsvärda namnen finns Europcar, Hertz, Alamo, Budget och Rent A Car Ajaccio. 

Många av dessa biluthyrningsföretag har flera olika bilmärken som kan passa dina preferenser. De har även en hemsida där du bekvämt kan boka en bil. Vi råder dig att gå igenom villkoren för den biluthyrningstjänst du väljer. Du kan även läsa recensioner om dem för att få veta kvaliteten på tjänsterna de erbjuder. 

Att hyra en bil i Ajaccio är inte dyrt och processen är vanligtvis enkel och rättfram. Dock är det bäst att tänka på hur länge du behöver bilen innan du hyr den, detta då biluthyrningstjänster tar ut en straffavgift när du inte återlämnar bilen som avtalat. 

Trafik

Ajaccio har bra vägar som är sammanlänkade med varandra och det hjälper till att minska trafiken. Trafikstockning kan ibland uppstå vid tidpunkterna då jobbet börjar och slutar. Hastighetsbegränsningen är vanligtvis baserad på vägens skick. Normalt sett kan du köra i 79 till 109 kilometer i timmen på motorvägar, medan maxhastigheten i bebodda områden är 60 kilometer i timmen. 

Även om det finns många parkeringsplatser i staden är de flesta av dem privatägda. Beroende på vilken parkeringsplats du väljer kommer du att behöva betala ett visst belopp innan du får lov att parkera din bil. Om du besöker de gamla stadsdelarna kan det vara svårt att hitta en parkeringsplats. Du kan dock hålla utkik efter en gatuparkering eller bege dig till en parkeringsplats nära hamnen.