Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Toulon

För dig som ska resa till Toulon är hyrbil ett bra alternativ. Lågprisflyg gör det lätt att besöka vilken del av staden som helst utan att spendera för mycket pengar och tid. Det betyder att du lätt ta dig från en plats till en annan med hjälp av hyrbilen och upptäcka nya favoritställen till en låg kostnad. Det är en av de största fördelarna med att hyra bil – du får rörelsefrihet. Dessutom kan du besöka avlägsna platser, restauranger eller smultronställen i den bil du väljer. 

Guide till Toulon

Toulon
Biluthyrning Toulon

Toulon är en populär stad belägen i södra Frankrike och anses vara en av Medelhavskustens hamnstäder, som även har en stor fransk flottbas. Toulon är huvudstaden i området Var och är närmare bestämt belägen i Provence-Alpes-Cote d’Azur. År 2015 var befolkningsmängden 167 479 i staden. Det är den femtonde största staden i Frankrike och centrum i ett tätortsområde med cirka 550 420 invånare. Efter Nice, Montpellier, Marseille och Paris är Toulon en av de största turistdestinationerna som lockar tusentals besökare varje år. 

Toulon är känt för sina viner, fiskeaktiviteter, sjöfartsbebyggelse, aeronautiska utrustning, vackra kartor, tobak, skor, tryck, elektronisk utrustning samt krigsutrustning. Stadens militära hamn på Medelhavskusten är ett av Frankrikes stora sjöfartscenter och hem till Charles de Gaulle och hennes grupp. Charles de Gaulle var ett franskt hangarfartyg. Även den franska Medelhavsflottan är baserad i denna hamnstad. Arkeologiska utgrävningar visar att grekiska kolonister kom hit från Anatolien på 600-talet och etablerade flera depåer längs kusten, så som i Olbia, Italien. Detta ligger öster om Toulon. 

  • Denna hamnstad konverterades till kristendomen på 400-talet. 
  • Fontänerna från det gamla Toulon är väldigt fina. 

Marseille är en fransk hamnstad precis som Toulon. Den är belägen i den södra delen av landet och avståndet till Toulon är 66,5 kilometer. Dess hjärta är Vieux-Port, dit folk älskar att gå för att spendera kvalitetstid med familj och vänner. Det är här fiskhandlare säljer sin fångst varje dag. Basilique Notre-Dame-de-la-Garde, en romansk-bysantisk kyrka, finns också i denna hamnstad. Två av dess största, moderna landmärken är Cité Radieuse Complex och CMA CGM Tower. 

Nice är beläget 149,5 kilometer från Toulon. Det är ett av de mest befolkade tätortsområdena i Frankrike och är huvudstad i regionen Alpes-Maritimes. Dess storstadsområde har utökats bortom stadens administrativa gränser. En av de största fördelarna med att åka till Nice är att staden har en fridfull, naturmiljö. Dess strandpromenad, känd som Promenade des Anglais, lockar otaliga besökare varje månad. Dessutom har det skira ljuset och rena luften tilltalat många konstnärer så som Niki de Saint Phalle, Arman, Henri Matisse och Marc Chagall. 

Utforska med din hyrbil

Gamla Stan i Toulon förstördes delvis under andra världskriget. Den har dock bevarat en hel del av sin forna charm. Varje år besöker turister platsen för att se de trånga kullerstensgatorna och njuta av de fridfulla torgen, utsmyckade med fina fontäner. Staden ligger 66,5 kilometer sydväst om Marseilles. Du kan vara där inom cirka en till en och en halv timme om du kommer från centrala Toulon. Under sommardagarna kan du spendera tid på uteserveringar eller bege dig till Hotel de Ville för att utforska populära Caryatides. 

Mont Faron är ett fantastiskt landmärke i Toulon. Det kan nås med hjälp av hyrbil samt spårvagn (Téléphérique du Faro). Det ligger ungefär 40 min från stadskärnan. Under din resa kan du njuta av en panoramautsikt över Le Var-regionen och Toulons havsvik. För att nå denna plats måste du köra till Corniche du Mont Faron, vilket är en vacker väg halvvägs uppför Mont Faron. Där kommer du att få en magnifik havsutsikt. På 548 meters höjd av Mont Faron kan du se Toulons fem berg. 

Musée Mémorial du Débarquement finns i Tour Beaumont, på Mont Farons högsta topp. Det är 8,8 kilometer från stadskärnan och du kan komma dit på ungefär 20 minuter. Museet har flera vapensamlingar, utrustning från de allierade trupperna och andra liknande saker. Det finns även ett teleskop på byggnadens tak. 

Toulon är känt för dess traditionella provencalska marknader. Marknaderna hålls på Cours Lafayette och är öppna från 07.30 till 12.30, men är stängda på måndagar. Området är bara 0,38 kilometer från Hotel L’Univers och det går snabbt att ta sig dit med hyrbil. Folk åker dit för att köpa frukt, blommor, textilier och grönsaker från färgglada stånd. Det finns många butiker med färska råvaror, där hemlagade måltider säljs till förmånliga priser. Du bör besöka marknaden för att känna på vardagslivet i Toulon. 

Flygplatser

Toulon-Hyéres Airport ligger 18 kilometer från stadens centrum. Företag som National Car Rental, Alamo Rent A Car och Avis erbjuder sina hyrbilstjänster här. Flygplatsen har delats med den franska flygflottan. Det är Toulons huvudsakliga flygplats och ligger tre kilometer från sydöstra Hyéres. Flygplatsen betjänade över 500 970 passagerare enbart under 2010. Den öppnades 1966. 

La Mole – Saint-Tropez Airport finns i La Mole. Den ligger 15 kilometer från sydöstra Saint-Tropez och 45,8 kilometer från Toulon. Företag som Sixt, Saint Tropez Rentals, Europcar Car Rental, Skoda, Mercedes-Benz och LTT Car Rental erbjuder sina hyrbilstjänster på denna flygplats. Två av de närmaste hotellen är Hotel La Villa Douce och Hotel Le Bailli de Suffren. Det kommer inte att ta lång tid att nå denna flygplats. 

Marseille Provence flygplats, också känd som Aéroport de Marseille Provence, är en internationell flygplats belägen cirka 26 kilometer från nordvästra Marseille och 67,5 kilometer från Toulon. Pullman Marseille Provence Hotel, Hotel Restaurant Hacienda och Auberge Bourrelly ligger nära denna flygplats. Företag som Alamo Rent A Car erbjuder sina hyrbilstjänster till förmånliga priser. Från Auberge Bourrelly kan du nå flygplatsen på cirka 30 minuter. 

Trafik

Toulon är överfullt av trafik, precis som andra städer i Frankrike. Att köra runt är det perfekta sättet att utforska staden om du hyr en bil för hela dagen. Personer som önskar hyra en bil direkt kommer att upptäcka att de flesta av de största företagen har sina kontor i centrala Toulon. Vägarnas kvalitet är väldigt bra och vi rekommenderar att du jämför olika biluthyrares tjänster och priser innan du bokar en bil. 

Denna hamnstad har tio centralt belägna, avgiftsbelagda parkeringsplatser; en av dem är Mayol. Mayol ligger på den motsatta sidan av kryssningsfartygsterminalen och nära rugby-arenan. Toulons parc relais (ofta kallad ”Park and Ride”) ligger fem kilometer från den västra delen av staden. Det är gratis att parkera nästan överallt och hastighetsbegränsningen är 50 km/h i befolkade tätortsområden. 

Hastighetsbegränsningen är 80 km/h på enfiliga vägar. Se till att du har med dig ditt pass när du lämnar hotellet. Risken är att du blir ombedd att visa det längs vägen. Dessutom måste föraren ha ett körkort, ID-kort och andra dokument att visa trafikpolisen. I alla franska städer är en högersväng utan att stanna vid rött endast tillåtet när ett pilformat gult ljus blinkar, men föraren har inget företräde.