Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Strasbourg

Genom att hyra en bil när du besöker Strasbourg har du stor flexibilitet när du besöker staden. Som tur är har de flesta hyrbilsfirmor en webbplats, vilket gör det lätt att boka den bil du önskar innan du kommer fram. Den här artikeln fungerar som en guide för att hjälpa dig att upptäcka staden med din hyrbil. 

Strasbourg Guide

Strasbourg
Biluthyrning Strasbourg

Strasbourg är huvudstad i det franska distriktet Grand Est. Det är här som Europaparlamentet finns och det är därför en viktig stad, inte enbart för Frankrike utan för hela regionen. Staden grundades som en romersk-keltisk by och överlevde senare två tyska invasioner under första och andra världskriget, men fortsatte vara en del av Frankrike. Gamla staden finns till större del på ön Grand Île, som ligger i stadens centrum. 

Ön omges av floden Ill, som är en stor biflod till Rhen. År 1988 blev platsen ett världsarv på UNESCO:s lista. Det är här du hittar den kända katedralen Notre-Dame, som byggdes mellan 1100- och 1300-talen. Den här magnifika byggnaden är ett utsökt exempel på fransk gotisk arkitektur. Katedralen har ett magiskt utseende tack vare de hundratals skulpturerna som smyckar den. Den är byggd av rosa sandsten som ser ut att skifta i färg beroende på vilken tid det är på dagen. 

Andra stora byggnader som kan tänkas intressera dig är bron Pont du Corbeau som byggdes på 1100-talet, Gamla Slakthuset (1587), Gamla Tullhuset (1358), Handelskammaren (1585) och Kléber-torget med flera. Dessa monument bär på stadens historia och dess besökare får upptäcka Strasbourgs rika arv. Varje monument har en unik historia, men Gamla Slakthuset bär på flest historier i gamla staden. Över 200 000 föremål förvaras här och kanske kan du se dem utställda vid ditt besök. 

Idag är Strasbourg både ett kulturellt och finansiellt centrum. Invånarantalet är 473 000 och staden täcker ett område om 78,26 kvadratkilometer. Det finns mycket att utforska i Alsace-regionen och med en hyrbil kan du ta en paus från stadslivet och ta en tur till landsbygden. Några av traktens medeltida städer du kan besöka är Obernai som ligger 28,1 kilometer bort, Guebwiller som är belägen 103,9 kilometer från staden samt Colmar som ligger 73,6 kilometer från stadskärnan. 

Utforska med din hyrbil

Förr i tiden styrdes Alsace-regionen omväxlande mellan fransmän och tyskar. Traktens historia leder tillbaka till medeltiden och fler än 400 medeltida feodala slott har upptäcks i trakten. Med en hyrbil kan du på ett omfattande sätt utforska trakten, när du ägnar dig åt olika lokala aktiviteter. Till att börja med kan du bege dig 55 kilometer söder om staden till slottet Haut-Koenigsbourg. 

Från detta medeltida slottet har du en magnifik utsikt över Alsace-dalen, de Schweiziska Alperna och den täta skogen Schwarzwald, som sträcker sig in i Tyskland. Slottet du besöker är inte det ursprungliga. Det har byggts om två gånger på 1400- och 1800-talen efter att ha förstörts under krig. Slottet är en stor turistattraktion som lockar över 500 000 besökare varje år. Du kan även utforska slottet i Wangenbourg, som ligger 77,1 kilometer från slottet Haut-Koenigsbourg. 

Utforska gärna den 170 kilometer långa Wine Road som börjar i den lilla staden Thann och rör sig över Vogeserna. Det ger dig en fantastisk rundtur i Alsaces vindistrikt. Det finns även flera andra slott att besöka i trakten, beroende på hur mycket tid du har tillgänglig på din resa. 

Flygplatser

Strasbourg Airport ansluter denna storslagna stad till resten av världen. Flygplatsens webbplats samlar all värdefull information du som resenär kan behöva. Exempelvis hittar du information om hur du tar dig till flygplatsen, om parkeringsmöjligheter och hyrbilar samt hotell i staden. 

Det här gör letandet efter hyrbil och boende enkelt. Eftersom webbplatsen ger dig flera alternativ att välja bland kan du jämföra priser och göra ditt val baserat på både recensioner och prisvärdhet. Några av de hyrbilsföretag som finns på flygplatsen är Avis, Sixt, Hertz och Thrifty. 

Några av de platser du kan flyga till från Strasbourgs Airport är Barcelona, Amsterdam, Bastia, Budapest och Tel Aviv, bara för att nämna några. Det finns därtill många flygbolag närvarande på flygplatsen. Det här säkerställer att kunderna får ta del av marknadens bästa tänkbara priser. 

Trafik

När du kör igenom Strasbourg är det viktigt att du är medveten om de trafikregler och bestämmelser som gäller. Detta för att du inte ska råka bryta mot några lagar. Du bör också uppmärksamma hastighetsbegränsningarna – 130 km/h på motorväg och 110 km/h på tvåfiliga trafikleder. Var noga med att hålla utkik efter vägskyltar och se upp för cyklister, då många i trakten älskar att cykla. 

Vägarna i den här delen av världen är väl underhållna, du behöver därför inte oroa dig för skakiga åkturer. När du utforskar staden är det viktigt att känna till att parkeringen kan bli dyr om du inte tänker på var någonstans du parkerar och hur länge. Undersök de alternativ som finns både vad gäller gratis och betald parkering och planera din färd efter detta.