Spara upp till 70 % på biluthyrning

Vi söker efter bästa pris på hyrbil från 1 600 olika företag

tick-2Garanterat låga priser

tick-2Inklusive försäkring och skatt

tick-2Inga dolda avgifter

tick-2 Fri körsträcka på de flesta destinationer

tick-2 Inga kreditkortskostnader

tick-2 24-timmars kundservice

Vi fick en helt ny bil i Barcelona. Personalen var hjälpsam och tillmötesgående när vi anlände.
Marita Lidholm
Jag kommer definitivt använda den här tjänsten igen. Representanterna på Gran Canaria var vänliga. Blev inte lurade på bensinen när vi hyrde genom Europcar.
Gunilla Andersson
Hyrbilguiden.se erbjöd det bästa priset på hyrbil i Nice. Jag fick en bil från Alamo som var i utmärkt skick.
Ulf Lundgren
Bilen vi fick (Mercedes C-klass) var bättre än förväntat. Jag kommer hyra från den här webbsidan igen.
Johan Olsson
Hyrde en bil i Alicante, Spanien. Bra service och väldigt hjälpsam personal. Jag skulle definitivt hyra härifrån igen
Sandra Synnergren

Biluthyrning Strasbourg

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Strasbourg inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Strasbourg miniguide

Strasbourg

Biluthyrning Strasbourg

Strasbourg (tyska: Strasbourg) har 272.975 invånare (2006) och ligger i nordöstra hörnet av Frankrike – vid floden Ill, en biflod till Rhen.Staden är administrativt centrum i ministeriet för Bas-Rhin och regionen Alsace. Dessutom håller flera viktiga europeiska institutioner här – i första hand Europaparlamentet, Europarådet och Europeiska domstolen för de mänskliga rättigheterna. Detta ger Strasbourg en mycket internationell prägel.

Staden grundades av romarna, och senare i historien växlade mellan att vara tyska och franska. Sedan 1919 (utom under krigsåren 1940 till 1945), stad har varit en del av den franska republiken, men både arkitektoniskt och kulturellt det är fortfarande präglas av närheten till Tyskland .

Det finns ett antal sevärdheter både historiska och andra arter i Strasbourg. Hela medeltida-liknande stad, med dess slussar och kanaler, smala gator och korsvirkeshus är en UNESCO: s världsarvslista. Annars stadens mest kända byggnad Cathédrale Notre-Dame, som inleddes i 1015 men antogs först 1429 När var världens högsta byggnad – ett kyrktorn som höjer sig 142 meter över marken. Inne i tornet finns en berömd astronomisk klocka som visar positionerna av stjärnor flera hundra år in i framtiden. Strasbourg har också många museer, särskilt inom området för konst och kultur. En av de mest populära hantverk museum är Musée des Arts Décoratifs.

Den närmaste flygplatsen är Aérodrome de Strasbourg-Neuhof, som ligger ett par miles sydost om centrum.

 

Svenska