Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Budapest

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Budapest inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Budapest miniguide

Hyrbil Budapest
Biluthyrning Budapest

Budapest (1,7 miljoner invånare år 2009) är Ungerns huvudstad, som ligger i norra centrala delen av landet – på båda sidor om floden Donau.Budapest är landets viktigaste ekonomiska, kulturella och administrativa centrum. Dessutom är staden en viktig transport-hubb.

Budapest har många universitet och högskolor, museer och konstsamlingar och många vackra gamla byggnader, kyrkor och monument. Dessutom botaniska och zoologiska trädgårdar. Staden är också känt för sina många helande termalbadet.

Budapest har mot förorterna i Buda och Pest, som ligger på båda sidor om Donau. Distrikten är förbundna med varandra via flera broar.

Parlamentets byggnad från 1904 är en stor turistattraktion i staden, och är en av Europas mest magnifika byggnader i nygotisk stil. Det kungliga palatset (ligger på Buda-sidan) är en populär attraktion. Det var ursprungligen en medeltida borg i slutet av 1500-talet, som senare byggdes om och utökades i neo-barock stil. Idag slottet ligger ett antal viktiga kulturella institutioner, däribland National Museum och Stadsmuseet. Slottet är listat på UNESCO: s världsarvslista.

Andra sevärdheter i Budapest är bland St Stephen’s Church från 1905 (stadens största kyrka), Fiskarbastionen från 1895 och Millennium Square – med dess imponerande monument.

Den internationella flygplatsen Budapest Ferihegy flygplats ligger 28 km sydost om centrum.