Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Tel Aviv

Funderar du på att spendera nästa semester i Tel Aviv och oroar dig över om du kommer hitta en biluthyrningstjänst som gör ditt besök smidigt och enkelt? Du behöver inte oroa dig eftersom det finns flera biluthyrningsföretag i staden. Intressant nog finns de flesta av dessa företag på flygplatsen eller i dess närhet, så det blir enkelt för dig att hyra en bil. Du kan också boka hyrbilen online via någon av biluthyrningsfirmornas hemsida. 

Guide till Tel Aviv

Hyrbil Tel Aviv
Biluthyrning Tel Aviv

Tel Aviv är en av Mellanösterns livligaste städer. New York Times har utsett staden till ”Medelhavets coolaste huvudstad”. Det är en stor stad och Israels ekonomiska huvudstad. Den ligger vid Medelhavets kust, runt 60 kilometer nordväst om Jerusalem. Tel Aviv grundades 1909 som en nordlig förort till den gamla staden Jaffa, som är världens äldsta hamn. Staden Tel Aviv ligger mitt i det som kallas Silicon Wadi och som är Israels högteknologiska industri. Dessutom har staden världens största handelscenter för diamanter. 

Israel har ett beräknat invånarantal på cirka fyra miljoner människor och i Tel Aviv bor mer än två femtedelar av Israels totala befolkning. I staden kan du njuta av ett otroligt, oavbrutet nattliv och den sköna brisen från Medelhavskusten. Tel Aviv har ett medelhavsklimat, med tydliga vinter- och sommarsäsonger. Staden har också mindre tydliga mellanliggande säsonger. Stadens väderförhållanden är fördelaktiga och utan några direkt naturliga faror. I Tel Aviv är de långa somrarna fuktiga och varma utan regn. Den varmaste månaden är augusti, där den genomsnittliga maxtemperaturen ligger på 30 °C och en genomsnittlig lägsta temperatur på 24 °C. 

Dessutom är temperaturer högre än 35 °C ovanligt på grund av havets kylande effekt. Tel Avivs vintrar är behagliga och svala, januari är den kallaste månaden med en genomsnittlig maxtemperatur på 18 °C och en lägsta temperatur på 10 °C. Att det snöar händer inte ofta i Tel Aviv. I Tel Aviv finns de flesta av Israels stora företags huvudkontor och de flesta utländska ambassaderna finns i staden. Stadens snabba tillväxt beror på dess närhet till den antika staden Jaffa (vars Medelhavshamn tjänade som en inkörsport till Jerusalem). 

Tel Aviv har många vackra och attraktiva platser som du bara inte får missa. Staden har ett stort utbud av gallerier och museer som är utspridda över staden – från det världskända konstmuseet till mindre museum som Bauhaus Museum och Museum of the History of Tel Aviv-Yafo där stadens historia berättas. Staden, som betecknas som ett av UNESCO:s världsarv tack vare Vita Staden, har en stor samling byggnader i eklektisk stil. Dessutom hittar du även intressanta platser så som supercoola Sheinkin Street, Park Hayarkon, Neve Tzedek etc. 

Utforska med din hyrbil

Tel Aviv har flera häpnadsväckande platser som du kan besöka. Du kan utforska allting staden har att erbjuda med din hyrbil. Kör till Lev Ha’Ir (stadens hjärta på hebreiska). Området är känt för att det går att roa sig där både nattetid och dagtid. Det omfattar Rothschild Boulevard – en blandning av högteknologiska skyskrapor och de världskända Bauhaus-byggnaderna. Det beräknade avståndet från Ben Gurion International Airport är 25 kilometer via Route 1 och 26,7 kilometer via Route 4, vilket tar omkring 50 minuter respektive en timme med hyrbil. 

Andra intressanta platser du inte bör missa när du utforskar Tel Aviv är den gamla norra delen. Det är nära till Tel Avivs Yarkon Park och stränder. Här finns det flera caféer, modebutiker och kulturcenter. Det beräknade avståndet mellan flygplatsen och stadens äldre, norra del är 28,1 kilometer via Route 1, vilket tar dig runt 45-50 minuter med en hyrbil. Du kan också stanna till vid Onza Restaurant, för den bästa turkiska maten. Beräknat avstånd till Onza är runt 25,6 kilometer via Route 1 och med hyrbilen tar du dig dit på dryga 35 minuter. 

Du kan dessutom njuta av vackra och fantastiska stränder i Tel Aviv. En av de bästa stränderna du kan besöka i staden är Hatzuk Beach. Det är den enda stranden som inte är gratis för turister. Om du kör via Route 5 och 6 är det beräknade avståndet till Hatzuk Beach 48,2 kilometer, vilket tar knappt 40 minuter med hyrbil. Om du istället tar andra vägar, så som Route 4 och 1 kan resan ta lite längre tid. Du kan också besöka platser som bland annat Meir Park, Bograshow Beach, Escape Game KGB, Tayelet och Jaffa Port. 

Flygplats

Det fanns från början två huvudflygplatser i Tel Aviv. Ben Gurion International Airport och Yafo Sde Dov (SDV) Airport. Yafo Sde Dov (SDV) stängdes för att bygga bostadsområden på platsen istället. Dock är Ben Gurion International Airport fortfarande i gång. Flygplatsen kallas ibland för Tel Aviv International Airport. Det är den största och mest trafikerade utländska flygplatsen i Israel och den ligger cirka 19 kilometer sydost om staden. Det är huvudflygplatsen för både frakttrafik och passagerartrafik. 

Dessutom har flygplatsen fyra landningsbanor och fyra terminalbyggnader. Terminal tre används för flyg utomlands, ett för inrikesflyg, medan fyran används för speciella event. Flygplatsen är belägen vid Highway 1, vilket är huvudvägen mellan Tel Aviv och Jerusalem. År 2017 hanterade flygplatsen 8 816 579 utländska passagerare och 404 961 inhemska passagerare. Tel Avivs internationella flygplats är en av världens säkraste flygplatser. 

Du hittar även en enorm samling biluthyrningsföretag på Tel Avivs internationella flygplats. Några av dessa är bland annat Europcar, Hertz, Budget, Avis, Alamo, Cal Auto och Dollar. Med dessa hyrbilsföretag blir din vistelse i Tel Aviv smidig och enkel. Du kan dessutom välja mellan ett stort utbud av bilar så som SUV, standard, kombifordon, lyx, cabriolet, ekonomi med mera. 

Trafik

Tel Aviv har ett av landets mest välutvecklade vägnät. Stadens gator är i bra skick. På så sätt kommer du njuta av körningen när du utforskar staden. Precis som i alla andra städer i världen finns det rusningstider även i Tel Aviv. När du är på upptäcktsfärd i staden bör du undvika Ayalon Highway (känd som världens längsta parkeringsplats) under rusningstiderna från söndag till torsdag, vanligtvis mellan 07.00 och 10.00 på morgonen och 15.30 till 18.30 på eftermiddagen. 

Det finns även trafikregler och lagar i Tel Aviv. Först och främst måste du vara 21 år eller äldre för att hyra en bil. Hastighetsbegränsningen i bebodda områden är 50 km/h och 90 km/h på motorvägarna. Undvik alltid att köra snabbare än hastighetsbegränsning för att inte bryta mot hastighetsreglerna i staden. Du hittar också många parkeringsalternativ att välja mellan, vilket inkludera både långtids- och korttidsparkering.