Hyrbil Israel

Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Israel

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Israel inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Israel miniguide

Israel
Biluthyrning Israel

Israel (7,2 miljoner invånare år 2009) ligger i Mellanöstern, i den sydöstra delen av Medelhavskusten. Landet gränsar tillLibanon i norr, Syrien och Jordanien i öster och Egypten i sydväst.Israel gränser även på Västbanken och Gazaremsan – som delvis administreras av den palestinska myndigheten.

Israel är världens enda judiska staten – men också liv arabiska muslimer, arabiska kristna, druser och samariter i landet, liksom andra religiösa minoriteter.

Landet har ett varierat landskap med kustnära slätten längs Medelhavet, berg och kullar i inlandet, Jordandalen, Jordanfloden och Döda havet (kända för sin höga salthalt) i öster, och Negev öknen i söder.

Israel har oftast ett tempererat klimat, med regnperioden mellan november och april. De kustnära städerna Tel Aviv och Haifa i norr är det medelhavsklimat med regn på vintern.Södra delar har ett torrare klimat. Eilat är Israels sydligaste stad och erhåller 1 miljon besökare årligen. Denna turistort ligger vid Aqabaviken, en arm i Röda havet, kännetecknas av vackra sandstränder. Området är stäpp klimat – med höga temperaturer året runt.

Huvudstaden Jerusalem har 724.000 invånare (2009), beläget i det historiska Judeen regionen.Jerusalem är också världens mest kontroversiella stad, och det har stor betydelse för judendomen, kristendomen och islam. Många pilgrimer färdas här för att se sådana Den heliga graven, Golgata, Al-Aqsa moskén, Klippmoskén och klagomuren.

Landets största flygplats – Ben Gurion International Airport – ligger i direkt anslutning till Tel Aviv.

Hyrbilguiden.se erbjuder biluthyrning i de största städerna i Jerusalem och Tel Aviv.

Populära destinationer