Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Rouen

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Rouen inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Rouen miniguide

Hyrbil Rouen
Biluthyrning Rouen

Rouen är en stad i norra Frankrike, 140 km nordväst om Paris. Staden ligger i Normandie vid floden Seine och är huvudstad i departementet Seine-Maritime. Ca.108.000 bor i staden, 389.000 med förorterna. Rouen är en av Frankrikes största hamnstäder och har ca. 12 km lång kaj. Det finns en båt från Dieppe och Le Havre till England.

Staden var ursprungligen keltiska, och var provinshuvudstad i det romerska imperiet i 200-talet. Det var senare huvudstad i hertigdömet Normandie i 911 Rouen är känd för att vara den plats där Jeanne d’Arc brändes på bål 1431 Claude Monet målade Rouen Cathedral fasaden i flera versioner.   Rouen har många medeltida byggnader, katedralen Notre-Dame påbörjades 1202 och avslutas under 1500-talet. Den har en 150 meter höga tornet. Andra attraktioner är Abbey of St Ouen från 1300-talet, St Maclou kyrkan, Palace of Justice och urtårnet Le-Gros-Horloge.

Flygplats Rouen Vallee de Seine och Beauvais, de två närmaste respektive 3 och 73 miles från Rouen.