Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Cherbourg

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Cherbourg inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Cherbourg miniguide

Hyrbil Cherbourg
Biluthyrning Cherbourg

Cherbourg-Octeville är en stad i Normandie i norra Frankrike. Staden ligger nordväst om Caen i departementet Manche, på norra kusten av Cotentin halvön. Ca. 41.000 invånare bor i staden. Cherbourg-Octeville är en stad och har en 3,7 kilometer lång vågbrytare som skyddar upptagen hamnen. Härifrån är det färjeförbindelser till Southampton, England.

Städerna Cherbourg och Octeville slogs samman år 2000. Cherbourg är kanske mest känd som en hamnstad. Titanic hade sin första anhalten i staden efter avgång från Southampton, England. Redan i Louis den 14: e tid det byggdes ett krig hamnen i Cherbourg. Det stod färdigt 1858, men förstördes 1944. Cherbourg är förmodligen den stad som romarna kallade Coriallum. Staden har sevärdheter som kyrktornet i St Martin’s Church i Octeville, och skulpturer i stadens basilikan. Ett kloster från 1145 är under restaurering. Raval Palace i renässansstil, har vackra trädgårdar med stora träd och sjöar. Thomas Henry Art Museum är också här.

Cherbourg-Maupertus flygplats är ca. 11 km öster om Cherbourg-Octeville.