Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Angoulême

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Angoulême inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Angoulême miniguide

Hyrbil Angoulême
Biluthyrning Angoulême

Angoulême är en stad i sydvästra Frankrike vid floden Charente.Staden är huvudstad i departementet Charente. Staden har 43.000 invånare i stadens centrum, med 104.000 förorter.

Angoulême invaderades av romarna år 900-talet då den blev huvudstad i länet Angoumois. I 1360 staden föll till brittiska händer, innan det åter blev franska i 1373.Staden är känd för St Pierre Cathedral, som byggdes mellan 1105 och 1128. Det är i bysantinsk stil och är inredda. Hotel de Ville är beläget i ett slott och innehåller ett museum med målningar och arkeologi. Angoulême har en tecknad museum, Centre International de la Bande Dessinée, och ett papper museum, Atelier Musée du Papier. Staden förknippas med animation, illustration och grafisk ordna Angoulême International Comics Festival varje år i januari. Festivalen har ca. 250.000 besökare från hela världen. I december staden är värd en festival animation teknik.

Flygplatsen Angoulême-Brie Champniers eller Angoulême Cognac som den också kallas, liggger ca. 15 km nordost om staden.