Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Avignon

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Avignon inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Avignon miniguide

Avignon
Biluthyrning Avignon

Avignon ligger på vänstra stranden av floden Rhône, i norra delen av Provence i södra Frankrike – särskilt i departementet Vaucluse.Staden har ca. 95.000 invånare, men en tar hela huvudstadsregionen, ökar befolkningen till nästan det dubbla.

Avignon äldsta historia går tillbaka till antiken, men staden hade sin storhetstid i början av 1300-talet – en period då det var en påvlig bostad. Från och med tiden kommer den Avignon mest kända byggnader: Palais des Papes (påvliga Palace).

Annars är det ett antal historiska monument och andra sevärdheter i Avignon. Bland de mest populära är bron Pont d’Avignon, medeltida fortet Ramp Konst och katedralen i Notre Dame des Kingdoms (med påven Johannes 22s Mausoleum). Det finns också ett antal olika museer i staden.

Bland de evenemang som drar folk här, måste först och främst är Avignon festivalen nämns. Det är en stor internationell teaterfestival har hållits här varje sommar sedan 1947. Som mest över 100.000 personer besökte denna festival.

Den närmaste flygplatsen är Aéroport d’Avignon-Caumont, ca. 8 km. sydost om staden.