Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Valencia

Om du är en person som älskar att upptäcka nya platser borde Valencia bli din nästa destination. Detta eftersom staden bjuder på ett flertal spännande sevärdheter som kan underhålla dig som turist. Nu kanske du är lite orolig över hur du ska ta dig runt i staden, men genom att hyra en bil slipper du alla bekymmer. I denna artikel kommer vi att gå igenom hur hyrbilstjänster fungerar i staden.

Guide till Valencia

Hyrbil Valencia
Biluthyrning Valencia

Valencia är Spaniens tredje största stad. Stadsområdet täcker ett område på 135 kvadratkilometer medan kommunområdet täcker 629 kvadratkilometer. Detta är dessutom huvudstaden i den autonoma regionen Valencia och antalet invånare i staden överstiger 2,5 miljoner människor. På kartan är Valencia beläget på Turias grund. Turia är en flod som sträcker sig över den Iberiska halvöns östra kust. Staden har den största hamnen på Medelhavets västkust. Den hanterar över 20 % av Spaniens totala export. 

Trots effekterna av den ekonomiska krisen 2008 har Valencia en relativt god ekonomi. Cirka 84 % av stadens genererade intäkter kommer från tjänstebaserade sektorer, så som telekommunikation. Trots detta finns det fortfarande flera små och medelstora industrier utspridda i staden. Valencia var tidigare känd för att tillverka textilier, kemikalier samt skeppsbyggnad och bryggning och utsågs till den 29:e snabbast förbättrande staden i hela Europa. Den finns också med bland världens Beta-rankade städer på grund av dess inflytande på underhållning, mode, media och utbildning. Stadens BNP per capita (för storstadsområdet) är 281 410 svenska kronor. Totalt BNP uppgår emellertid till 527 miljarder kronor. 

  • Valencia har 2,5 miljoner invånare 
  • Stadens BNP per capita är 281 410 kronor 
  • Valencias officiella språk är spanska och valencianska 

Klimatförhållandena i Valencia är utmärkta tack vare stadens subtropiska medelhavsklimat. Vintrarna är vanligtvis korta och milda medan somrarna är långa, varma och torra. Stadens genomsnittliga soltimmar är 2 696 timmar per år. Sommaren i Valencia börjar vanligtvis i april och varar fram till november. På grund av Fhöns fenomen och det faktum att staden ligger i den södra delen av Medelhavet är vintrarna vanligtvis mycket milda. De kallaste månaderna är december, januari och februari med temperaturer på 8 grader Celsius på natten. 

Valencias invånare kallas för valencier och de är både vänliga och välkomnande. Staden är värd åt olika evenemang under året, vilket kommer att bidra till underhållningen under din vistelse i staden. Valencia är en tvåspråkig stad och de officiella språken i staden är valencianska och spanska. Dock har få av invånarna i staden goda kunskaper i engelska, vilket kan vara bra att känna till. Valencia har en gastronomisk kultur och valencierna älskar mat såväl som sport, bland annat fotboll och rugby. 

Utforska med din hyrbil

Det finns många fantastiska platser att besöka i Valencia och som tur är ligger dessa platser inte så långt ifrån varandra. En av de mest populära turistattraktionerna i Valencia är Ciudad de las Artes y las Ciencias. Detta är ett imponerande center tillägnat både vetenskapliga och kulturella utställningar. Här finns Valencia Cathedral, en gotisk kyrka vars historia sträcker sig tillbaka till 1200-talet. Avståndet mellan katedralen och Ciudad de las Artes y las Ciencias är 3,2 kilometer och bilresan tar bara 9 minuter. 

Om du älskar naturen kan du besöka Bioparc Valencia. Detta är ett 25 hektar stort zoo som är hem åt tusentals vilda djur och växter. För de som älskar historiska samlingar och konst är Palacio del Marqués de Dos Aguas (National Ceramic Museum) ett måste att besöka. Museet öppnade 1947 och de har utställningar med en mängd intressanta föremål. Här finns även över 5 000 traditionella lergods från Valencia såväl som från omgivande områden. Stadens zoo och museum ligger 5 km ifrån varandra och bilresan tar 12 minuter. 

Ett annat fantastiskt museum i Valencia är Museo de Bellas Artes. Här finns arkeologiska fynd, skulpturer och målningar daterade till 1300-talet. Du hittar även konst från kända valencianska konstnärer i detta museum. Om du gillar marinliv får du inte missa vackra Oceanogràfic Valencia. Detta komplex innehåller nämligen Europas största akvarium med över 500 olika marina arter. Du kan köra från Museo de Bellas Artes till Oceanogràfic Valencia på bara 14 minuter. Avståndet mellan de två attraktionerna är 6,2 kilometer. 

Mercado Central är en fartfylld marknad som byggdes 1928 och som också är en underhållande turistattraktion. Det finns 1 300 marknadsstånd i byggnaden, där du kan köpa frukt och ingredienser för att förbereda några av stadens lokala delikatesser. Bortsett från Mercado Central finns det även ett flertal restauranger och hotell runt staden. Ett exempel är 4-stjärniga Sercotel Sorolla Palace, ett populärt val bland turister. Bland de lokala maträtterna i Valencia hittar vi Paella, Bunyols och Turrón. Avståndet mellan Mercado Central och Sercotel Sorolla Palace är 5,8 kilometer. Att köra mellan de två platserna tar cirka 12 minuter. 

Flygplatser

Valencia Airport (även känd som Manises flygplats) är stadens enda flygplats. Det är en internationell flygplats som är belägen cirka 8 kilometer väster om Valencia och den hanterar även inrikesflyg från staden till andra delar av Spanien. Det finns tre terminaler på Valencia flygplats. Här finns även ett flertal faciliteter och tjänster inklusive gratis Wi-Fi, apotek och rullstolsuthyrning. De som väljer att flyga från Valencia reser oftast till Zurich, Amsterdam, Paris och Frankfurt. 

På flygplatsen hittar du flera olika biluthyrningstjänster, till exempel Europcar, Avis, Hertz, Sixt, Goldcar och Enterprise. Samtliga är internationella biluthyrningsföretag med ett gott rykte runt om i världen. Även om du kan boka en hyrbil när du anländer till flygplatsen föreslår vi att du gör det innan du landar. De flesta biluthyrningsföretagen i Valencia har webbsajter där du enkelt kan boka en hyrbil. 

En fördel med att boka online är att det är enkelt och att du smidigt kan ange vilken bilmodell du vill ha. Dessutom finns all information du behöver om uthyrningen och processen tillgänglig på biluthyrarens webbplats. Vi rekommenderar att du alltid noggrant kontrollerar den bil du väljer att hyra för att hitta eventuella skador innan du åker iväg. Du bör även läsa igenom villkoren för biluthyrningstjänsten noggrant. På så sätt kan du förbereda dig för avgifter i samband med exempelvis sen returnering. 

Trafik

Valencia har ett bra vägnät, vilket är anledningen till att trafiken i staden upplevs som lugn. De flesta delarna av staden har goda vägförhållanden med gatulampor och trafikljus. Alla vägar i stadens centrum har en hastighetsgräns på 30 km/h. På motorvägar är den maximala tillåtna hastigheten 120 km/h för bilar. Bussar och skåpbilar har dock en gräns på 100 km/h. 

Valencia använder samma hastighetsgränser som övriga städer i Spanien. Om du kör på en vanlig landsväg är hastighetsbegränsningen vanligtvis 90 km/h för bil och 80 km/h för skåp- och lastbilar. Du bör dock vara medveten om att olika vägar kan ha olika hastighetsbegränsningar. Kontrollera därför alltid vägskyltarna på de vägar du befinner dig på. 

Vad gäller parkeringsplatser finns det många allmänna parkeringsplatser i Valencia. Du behöver därmed inte oroa dig för vart du ska ställa bilen under din rundtur i staden. Priset på parkering kan dock variera beroende på vart du står, men det genomsnittliga priset är 10 kronor per timme. Om du inte hittar en parkeringsplats nära din destination kan du leta efter gatuparkering alternativt ställa dig i närmaste parkeringshus och ta kollektivtrafik till din destination.