Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Zürich

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Zürich inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Zürich miniguide

Hyrbil Zürich
Biluthyrning Zürich

Letar du efter bra erbjudanden för hyrbil i Zürich? Det är väldigt praktiskt att hyra bil när du besöker Schweiz, eftersom det ger dig möjligheten att lämna staden och ge dig ut på spännande dagsturer. Schweiz går att besöka året om. Landet erbjuder vacker natur, härlig arkitektur och små idylliska alpbyar. Glöm inte att boka din hyrbil i förväg, det sparar dig både tid och pengar. 

Allmänt om Zürich

Zürich ligger i den norra delen av Schweiz, vid en sjö som kallas Zürichsee och har ungefär 402 000 invånare (2018). Staden är huvudstad i kantonen Zürich och ses som landets viktigaste center för ekonomi, industri och affärer. Det är även Schweiz största stad. 

Från Zürich har du en fantastisk utsikt över de schweiziska alperna, och staden har en anrik historia, arkitektur och kultur. Du hittar de flesta av turistattraktionerna i gamla stan – gamla hus, krokiga gator, butiker och antikhandlare, plus en rad vackra fontäner. 

Zürich har flera sevärdheter som du kan besöka. Här kommer några av de mest populära: operahuset, byggt år 1891, Tonhalle konserthus från 1895, konstmuseet Kunsthaus med målningar och skulpturer. Sedan har du även nationalmuseet med dess historiskt kulturella verk, Rietberg museet med utställningar av statyer och målningar från Asien, Afrika och Mellanöstern, bara för att nämna några. Du kan även besöka St. Peterskyrkan, en av de fyra största i gamla stan. St. Peters är även känt för sin stora klocka på sitt klocktorn. 

Om du reser med barn kan du besöka några av Zürichs barnvänliga attraktioner som dess zoo, leksaksmuseet, cirkusmuseet samt ett flertal parker och trädgårdar. 

Flygplats

Zürich flygplats (ZRH) ligger cirka 12 kilometer norr om stadens centrum och är den största flygplatsen i Schweiz. Här hittar du filialer för alla stora hyrbilsföretag så som Alamo, Avis, Budget, Thrifty, Enterprise, Europcar, Hertz, National och Sixt. 

Trafik

Vägnätet i Schweiz är väluppbyggt med motorvägar och landsvägar av mestadels hög kvalitet. Eftersom Schweiz är ett litet land kan du se mycket av landet på kort tid om du har en hyrbil. Zürich är omgiven av 3 motorvägar, A-1, A-3, and A-4. Hyrbilen kommer utrustad med ett ”Autobahn-Vignette”-klistermärke som visar att tullen för motorväg är betald. Du kommer få böter om klistermärket inte syns. 

Fartgränsen på schweiziska motorvägar är 120 km/h och 80 km/h på landsvägar. I städer och i byar är det vanligtvis en hastighetsbegränsning på 50 km/h. 

Promillegränsen i Schweiz är 0,5 promille jämfört med 0,2 i Sverige. Hur som helst rekommenderar vi alltid att du är nykter när du kör. 

Att hitta lediga parkeringar på gatorna i Zürich kan vara svårt eftersom de ofta är reserverade för boende. Men få inte panik, staden har 10 parkeringsgarage som är öppna för allmänheten. En del hotell erbjuder även gästparkering. 

Utflyktstips

Du kan åka på längre eller kortare turer om du hyr en bil i Zürich och de flesta turister besöker det populära Uetliberget 20 kilometer sydväst om stadskärnan. Uetliberg ligger 873 meter över havet och från toppen har du en fantastisk utsikt över Zürich och Zürichsee. Det finns även utsiktsplatser och en restaurang på bergstoppen. 

Om du vill åka på en lite längre tur kan du bege dig till den lilla staden Rapperswill som ligger belägen 43 kilometer sydost om Zürich. Här hittar du flera trevliga sevärdheter som Rapperswils slott som byggdes under 1200-talet. Missa inte de vackra rosenträdgårdarna. Här finns även ett cirkusmuseum från 1919. 

Vi kan också rekommendera en dag i staden Luzern. Luzern ligger 52 kilometer sydväst om Zürich och har cirka 81 000 invånare (2017). Staden ligger vid Vierwaldstätterseesjön och det är en vacker gammal stad som lockar mängder med besökare innanför stadsmurarna varje år. Träbron Kapellbrücke byggdes 1333 och är en populär attraktion i Luzern, precis som stadshuset från 1606 (som även har ett museum). 15 kilometer söder om Luzern hittar du Pilatusberget (2 132 meter över havet) och här kan du ta en gondol upp till toppen av berget.