Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Lucerne

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Lucerne inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Lucerne miniguide

Hyrbil Lucerne
Biluthyrning Lucerne

Luzern (franska: Luzern), som är huvudstad i kantonen med samma namn, belägen i Schweiz – av Vierwaldstättersjøen (Lucernesjøen).Staden har 57.890 invånare, främst tysktalande. Staden har utsikt över den berömda berg Rigi och Pilatus. Den senare, där toppen är 2132 meter över havet, kan man nå via en kugge stig (världens brantaste).

Lucerne är en av de mest populära turist städer i Schweiz och har många attraktioner att visa upp. En av dessa är Chapel Bridge (Chapel Bridge) från 1333. Intill den hittar vi Wasserturm – en 34 meter höga vattentornet från omkring 1300, som är en av Schweiz mest fotograferade landmärken.

Museggmauer, som består av tre torn var ursprungligen en del av den gamla stadsmuren från 1300-talet, är också en populär attraktion. I ett av tornen (Zytturm) fann äldsta klocka (från 1535).   Annars Altstadt (”Gamla stan”) i sig en attraktion – med ett antal väl bevarade historiska byggnader. I en av de parker, finner vi ett mycket speciellt monument som är uthuggen en klippa – en sex meter lång lejon lättnad (Löwendenkmal) i den danska skulptören Bertel Torvaldsen.

Av de moderna byggnader har KKL (Kultur und Kongresszenter Luzern) nämns. Här hittar du en sittplats konsertsal 1800 personer, vilket anses vara en av de bästa.

Den närmaste flygplatsen är Flughafen Zürich, 52 km nordost om Luzern.