Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Ibiza

Om du planerar en resa till Ibiza kanske du funderar över om det finns hyrbilsfirmor som kan tillgodose dina semesterbehov? Du behöver inte oroa dig. Här finns nämligen flera professionella biluthyrningsföretag att välja mellan. Dessutom har dessa företag olika sätt att marknadsföra sig till kunderna, vilket gör det enklare för dig att välja en firma som passar just dina behov. I den här artikeln ska vi berätta mer om Ibizas spännande sevärdheter och vilka hyrbilsfirmor som finns tillgängliga. 

Guide till Ibiza

Ibiza
Biluthyrning Ibiza

Ibiza är en ö i Spanien som ligger utanför landets östra kust. Ibiza är den tredje största ön bland de Baleariska öarna och ligger cirka 150 kilometer från staden Valencia. Dess högsta punkt, Sa Talaia (även känd som Sa Talaiassa), ligger 475 meter över havet. De största samhällena i Ibiza är Ibiza Town, Sant Antoni de Portmany och Santa Eularia des Riu. För många är Ibiza känt för sin elektroniska dansmusik och de storslagna festerna som arrangeras under sommarhalvåret. Dock är delar av denna ö även en del av UNESCO:s världsarv. 

Ibiza är känd som ön med tusen ansikten. Här bjuds det på underbara kontraster som gör ön tilltalande för besökare inom såväl som utanför Spanien. Trots att ön är multikulturell och kosmopolitisk har den en djupt rotad kultur. Det är ett exceptionellt tillika världsberömt hörn av Medelhavet, som ändå är relativt okänt för somliga på den europeiska kontinenten. Många besöker Ibiza för det livliga nattlivet. Samtidigt är platsen ett världsarv med över 18 kilometer långa sandstränder. Ön pryds även av ljusa vita hus med exotisk arkitektur. Andra iögonfallande saker i denna stad är: 

  • Fantastiska gardinklädda väggar i Delta villa 
  • Kristallklart vatten 
  • Mäktiga kyrkor 

Ibiza är främst känd för sitt livliga nattliv. Därför är det inte förvånansvärt att ön erbjuder många av Europas främsta nattklubbar. Stadens lugnare sandvikar hittar du längs kusten och de omges av tallklädda kullar. I Platja d’en Bossa hittar du istället butiker, hotell och barer. På Ibiza finns flera spanska exklusiva hotell, till exempel Hotel Gran Sol, Catalonia Royal Ses Savines, Agroturismo Can Cosmi Prats, Ibizazen, Casa Maca, Lux Isla, Sir Joan Hotel, One Ibiza Suites, Hostal la Ciguana och Hotel Cas Catala. Ön är mycket skyddad från den kommersialisering och utveckling som pågår i landets viktigaste städer. 

Denna stentäckta ö har en yta på 571,56 kvadratkilometer vilket gör den mer än tio gånger större än Manhattan och fem gånger större än Mykonos, men cirka sex gånger mindre än Mallorca. Ibiza består av fem kommuner; Sant Josep de Sa Talaia, Vila d’Eivissa, Sant Antoni de Portmany, Sant Joan de Labritja och Santa Eularia des Riu. År 2001 hade Ibiza en total befolkning på 88,076. Denna siffra beräknades öka till hela 147,914 år 2019. Under sommaren bjuder ön på ett varmt och behagligt medelhavsklimat. Den genomsnittliga årliga temperaturen är 18,3 grader Celsius. 

Utforska med din hyrbil

Ibiza bjuder på många spännande platser, attraktioner och restauranger som du kan besöka med din hyrbil. Varför inte börja dagen genom att köra till några av stadens exklusiva butiker, trendiga barer, restauranger eller hotell med utsikt över båtarna som guppar i Medelhavet? I denna stad verkar ingen ha bråttom. Det bör inte du heller ha om du vill uppleva Ibiza på riktigt. Passa på att njuta till fullo av denna lekplats för de rika och berömda. Du kan också ta bilen till Carrer Andenes där du kan njuta av en god kopp kaffe på någon av platsens utmärkta restauranger. 

Är du modeintresserad? I så fall kan du besöka den kända Hippy-marknaden i Es Canar. Punta Arabi Hippy har faktiskt blivit en av de bästa marknaderna på hela Ibiza. Här finner du ett brett urval av vackra smycken och kläder varje onsdag under hela sommarsäsongen. Förutom mode bjuds det även på hög musik för att ge en skön stämning. Om du blir trött kan du ladda batterierna med en bit mat från någon av de många matvagnarna. Denna knasiga marknad har dessutom en särskild barnzon som passar utmärkt för familjer. De omgivande tallarna håller platsen sval och behaglig. 

Du kommer att älska Ibiza för dess långa, vita sandstränder som du självklart kan besöka med din hyrbil. Här finns något som passar alla – avskilda vikar, berömda partystränder och barnvänliga strandremsor. Om du letar efter en lite tystare och mer familjevänlig strand kan du bege dig till Cala Jondal som ligger i San Jose. Vill du hellre festa loss med kändisar kan Las Salinas i Playa d’en Bossa som ligger i södra Ibiza vara ett bättre alternativ. Under sommardagarna (och kvällarna) fylls denna anläggning med toner från kända DJ:s. 

Lägger du sedan till hisnande solnedgångar och Ibiza har allt. Många anser faktiskt att Ibiza bjuder på några av Medelhavets bästa solnedgångar. Oavsett säsong kan du njuta av öns vackra landskap. Den som är på jakt efter en oförglömlig naturupplevelse kommer helt klart att uppskatta de vyer Ibiza har att erbjuda. Under din vistelse kan du betrakta solnedgångarna på Benirras Beach, San Antonio Bay eller Sunset Strip. Den bästa av allt är att det inte tar lång tid att ta sig mellan olika platser på ön. 

Flygplatser på Ibiza

Ibizas flygplats ligger cirka 7 kilometer från Ibiza stad. Denna offentliga flygplats förbinder invånarna med närliggande städer och turistattraktioner. Via flygplatsen kan du ta dig till både Formentera i Spanien och till de Baleariska öarna. Flygplatsen erbjuder flera dussin säsongsrutter till städer över hela Europa. Det finns även möjlighet att resa inrikes. Ibizas flygplats används dessutom som en säsongsbas för Vueling. 

Ibizas flygplats opereras av AENA. Den har en 2 800 meter lång asfaltsbelagd landningsbana och en passagerarterminal. Som en av de främsta flygplatserna på Baleariska öarna servar den över 4,5 miljoner passagerare per år. Några av de flygbolag som trafikerar Ibiza är Jet2.com, MyAir, Niki, Thomas Cook Airlines, Vueling Airlines, Thomson Airways, Ryanair, Germanwings, Easy Jet, Monarch Airlines, Air Europa och Air Berlin. 

Flygbolagen som opererar i Ibiza erbjuder en rad olika destinationer. Air Europa flyger till exempel till Bologna, Gran Canaria och Palma de Mallorca. Andra flygbolag flyger även till Wien, Turin, Malta, Manchester, London-Heathrow och Paris-Charles de Gaulle. På flygplatsen kan du enkelt hämta ut en hyrbil via hyrbilsfirmor som Hertz, Europcar, Avis och Alamo. Med en snabb Google-sökning kan du se och jämföra priser hos de olika aktörerna för att hitta ett passande alternativ för din semester. 

Trafik på Ibiza

Med en hyrbil kan du uppleva Ibiza på riktigt. Det finns dock en del saker du bör veta om trafiken på ön. Ibizas vägar är inte de bästa eftersom de har asfalterats sporadiskt, och de med hålor har fyllts i. Det finns dessutom en del vägar som är riktigt dåligt asfalterade. Därför är det viktigt att du kör försiktigt. Även om mindre vägar som leder till bondgårdar och avskilda stränder kan kännas lite skrämmande är det inga problem att köra så länge du tar det lugnt. 

Se till att köra på höger sida när du befinner dig på vägarna. Även om myndigheter förväntar sig att du ska förhålla dig till hastighetsgränsen på 50 km/h i städerna är det acceptabelt att köra 90 km/h på landsbygden. Varje överträdelse av trafikreglerna kan leda till böter, särskilt om du blir stoppad av polisen. Det är inte alltid lätt att hitta parkering på Ibiza, särskilt inte i turistområdena. Det finns dock betald parkering i de blåmarkerade regionerna. 

Om du har en brittisk ”Blue Badge” kan du använda denna i samband med din parkering. De blå linjerna på gatuparkeringsområden anger i vilka zoner du måste betala parkeringsavgift. Det är upp till dig att hitta en biljettmaskin i närheten så att du kan betala för parkeringen och sedan kunna visa din biljett. Även om det i vissa fall är gratis att stå i dessa parkeringszoner bör du vara medveten om att reglerna kan skilja sig beroende på område. Vita linjer innebär att det erbjuds gratis parkering. Gula linjer betyder att parkering inte är tillåten.