Spara upp till 70 % på biluthyrning

Vi söker efter bästa pris på hyrbil från 1 600 olika företag

tick-2Garanterat låga priser

tick-2Inklusive försäkring och skatt

tick-2Inga dolda avgifter

tick-2 Fri körsträcka på de flesta destinationer

tick-2 Inga kreditkortskostnader

tick-2 24-timmars kundservice

Vi fick en helt ny bil i Barcelona. Personalen var hjälpsam och tillmötesgående när vi anlände.
Marita Lidholm
Jag kommer definitivt använda den här tjänsten igen. Representanterna på Gran Canaria var vänliga. Blev inte lurade på bensinen när vi hyrde genom Europcar.
Gunilla Andersson
Hyrbilguiden.se erbjöd det bästa priset på hyrbil i Nice. Jag fick en bil från Alamo som var i utmärkt skick.
Ulf Lundgren
Bilen vi fick (Mercedes C-klass) var bättre än förväntat. Jag kommer hyra från den här webbsidan igen.
Johan Olsson
Hyrde en bil i Alicante, Spanien. Bra service och väldigt hjälpsam personal. Jag skulle definitivt hyra härifrån igen
Sandra Synnergren

Biluthyrning Bergen

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Bergen inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Bergen miniguide

Bergen

Biluthyrning Bergen

Bergen, som har ca. 257.000 invånare (2009) är den näst största stad efter Oslo och administrativt centrum i västra norska län Hordaland.Det grundades 1070 (Björgvin) vid foten av de sju bergen – och med sjøgrense norska havet / Nordsjön. Fram till 1314 var Bergen Norges huvudstad – och under perioden 1300 till ca. 1750 var de viktigaste städerna i Hansan.

Bergen har flera sevärdheter att erbjuda. Några av de viktigaste är Mariakyrkan från mitten av 1100-talet (stadens äldsta bevarade byggnad) och katedralen (också från 1100-talet, men senare restaurerats och byggts om efter flera bränder).   Andra viktiga medeltida byggnader är de äldsta delarna av Bergen fästning, där vi finner Håkonshallen (1200) och Rosenkrantz Tower (1200-tallet/1500-tallet).

Bergens mest kända attraktion är Bryggen – en enhetlig bebyggelse från den hanseatiska tiden, som är på UNESCOs världsarvslista. Också Troldhaugen är kompositören Edvard Griegs vackra och särpräglade hem i stadsdelen Fana ett populärt turistmål. Här hittar du också en Grieg museum. Och fiskmarknaden i staden – stadens äldsta handelsplats – det är mycket trångt, speciellt under sommaren.

Bergen är en av Norges viktigaste kulturella städer – och några av de centrala institutionerna är National Theatre Scen och Konserthuset i hallen. Och varje år i slutet maj-jun anordnade internationellt kända festivalen. Nämnas bör även Bergen Museum, Bergen konstmuseum och Bergens sjöfartsmuseum.   Förutom de spektakulära akvariet en attraktion flesta människor borde få med honom.

En resa till Skandinaviens äldsta järnväg linbanan till toppen av 350 meter höga berget Fløien är inte att förakta – eller så kan du ta linbanan till den högsta av Bergens sju berg, Ulriken (643 m).

Bergens flygplats – Flesland , som ligger ca. 20 km söder om centrum.

Hyrbilguiden.se erbjuder ett bra urval av billig hyrbil i Bergen och i Bergen Flesland flygplats. Välj önskad destination i Bergen och få en omedelbar lista över tillgängliga hyrbilar.

 

Svenska