Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Bergen

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Bergen inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Bergen miniguide

Bergen
Biluthyrning Bergen

Är du i behov av en hyrbil i Bergen? Oavsett om du vill hämta upp en hyrbil på flygplatsen eller inne i centrum kommer du säkerligen hitta en hyrbil som passar dig och din budget. Det lönar sig att boka bilen långt före ankomst. Hyrbilen kommer då stå redo så snart du anländer till din destination. Med en hyrbil kan du åka på trevliga turer i västa Norge och slipper tänka på kollektivtrafiken. 

Allmän information om Bergen

Bergen har en befolkning på ungefär 257 000 personer (2009) och är Norge näst största stad samt det administrativa centret för regionen Hordaland i västra Norge. Stadens grundades 1070 (Bjørgvin) vid foten av sju berg och med en kustlinje till Norska havet / Nordsjön. Fram till 1314 var Bergen Norges huvudstad – och under perioden från 1300 till runt 1750 var det en högst viktigt stad inom Hanseförbundet. 

Bergen har många intressanta sevärdheter. En av de viktigaste är Mariakirken från mitten av 1100-talet (den äldst bevarade byggnaden i staden) och katedralen (även den från 1100-talet, dock återställd och ombyggd efter flera bränder). Andra viktiga medeltida byggnader är den äldsta delen av Bergenhus fästning, som består av Haakons rum (1200-talet) och Rosenkrantz torn (1200-talet och 1500-talet). 

Bergens mest kända sevärdhet är Bryggen – en serie kommersiella byggnader från Hansa-eran vilka finns med på listan över UNESCO:s världsarv. Andra populära platser bland besökare är Troldhaugen, det vackra och karaktäristiska hemmet åt kompositören Edvard Grieg som ligger i stadsdelen Fana. Här kan du även hitta ett museum tillägnat Grieg. Fiskmarknaden – den äldsta marknadsmötesplatsen i staden – är en väldigt trafikerad plats, speciellt under sommaren. 

Bergen är en av Norges viktigaste kulturella städer. En del av kärninstitutionerna är teatern Den Nationale Scene och konserthuset Grieghallen. Den internationellt välkända Bergen International Festival äger rum varje år mellan slutet av maj till början av juni. Nämnas bör även Bergens museum, Bergens konstmuseum och Bergens maritima museum. Spektakulära Bergen Aquarium är också en sevärdhet du inte bör missa. 

En resa med Skandinaviens äldsta linbana på räls, till toppen av det 350 meter höga berget Fløien, är också värt ett besök. Alternativt kan du ta Gondolbanan till det högsta av Bergens sju berg, Ulriken (643 meter över havet). 

Vi erbjuder ett brett utbud av hyrbilar i Bergen och på Bergen Flesland flygplats. När du väljer din önskade destination i Bergen får du direkt upp en översikt av lediga hyrbilar. 

Flygplats

Stadens internationella flygplats – Bergen Airport – Flesland (BGO) – ligger 15 kilometer söder om stadens centrum. Flera välrenommerade biluthyrningsföretag har sina kontor vid ankomsthallen – inklusive Avis, Budget, Hertz, Europcar och Sixt. Hyrbilarna parkeras några minuter s promenad från terminalbyggnaden. 

Parkeringsmöjligheter 

Det är relativt enkelt att hitta parkeringsplats i Bergens centrum, mestadels i parkeringsgarage. Bygarasjen, ”Stadsgaraget”, är Bergens största parkeringshus med 2 265 platser. Det ligger precis vid köpcentret Bergen Storsenter. Dessutom finns det många parkeringsplatser på gatunivå, mot avgift. 

Utflyktstips

Det finns många spännande reserutter i västra Norge. Turister från utlandet såväl som från andra delar av Norge kommer hit för att uppleva den vackra naturen i regionen. 

När du har en hyrbil i Bergen kan du exempelvis köra till Voss, en kommun och distrikt i Hordaland. Byn Vossevangen ligger längst in vid sjön Vangsvatnet, cirka 102 kilometer nordost om Bergen. Voss är känd för sin vackra, typiskt västnorska natur med höga berg och djupa dalar – utöver floder, vattenfall och sjöar. I området finns det två skidorter som är öppna på vintern och under sommaren är forsränning, fiske och kanotpaddling populära aktiviteter. 

I Vossevangen kan du besöka Finnesloftet, ett nationellt kulturarv från 1295. Voss Folkemuseum har en välbevarad gård där de äldsta byggnaderna är daterade tilbaka till 1600-talet. Voss kyrka från 1270 är även den en sevärdhet. 

Det är också populärt att köra till Edvard Grigs museum Troldhaugen som ligger endast 7 kilometer från Bergen centrum. Troldhagen byggdes 1885. Här spenderade kompositören Edvard Grieg (1843 – 1907) 22 år av sitt liv. Idag är huset ett museum där det hålls konserter regelbundet.