Spara upp till 70 % på biluthyrning

Vi söker efter bästa pris på hyrbil från 1 600 olika företag

tick-2Garanterat låga priser

tick-2Inklusive försäkring och skatt

tick-2Inga dolda avgifter

tick-2 Fri körsträcka på de flesta destinationer

tick-2 Inga kreditkortskostnader

tick-2 24-timmars kundservice

Vi fick en helt ny bil i Barcelona. Personalen var hjälpsam och tillmötesgående när vi anlände.
Marita Lidholm
Jag kommer definitivt använda den här tjänsten igen. Representanterna på Gran Canaria var vänliga. Blev inte lurade på bensinen när vi hyrde genom Europcar.
Gunilla Andersson
Hyrbilguiden.se erbjöd det bästa priset på hyrbil i Nice. Jag fick en bil från Alamo som var i utmärkt skick.
Ulf Lundgren
Bilen vi fick (Mercedes C-klass) var bättre än förväntat. Jag kommer hyra från den här webbsidan igen.
Johan Olsson
Hyrde en bil i Alicante, Spanien. Bra service och väldigt hjälpsam personal. Jag skulle definitivt hyra härifrån igen
Sandra Synnergren

Biluthyrning Førde

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Førde inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Førde miniguide

Førde

Biluthyrning Førde

Forde är chef för Førde fjord i västra norska länet Sogn og Fjordane, och är omgivet av berg. Befolkningen är ca. 12.000 (2009), och status som uppnåtts under 1997.

Forde ligger i mycket natursköna omgivningar vid mynningen av floden Jølstra, som reser sig i Jølstravatn – och möjligheter till varierat friluftsliv och naturupplevelser är mycket goda. Staden präglas också av att staden har haft en snabb tillväxt de senaste åren – och domineras av stora varuhus.

Bland sevärdheterna i staden till det inre av kyrkan Forde (1885) nämns. Det finns nämligen en fantastisk bitar som är betydligt äldre än kyrkan. Altartavlan från 1642 anses vara en av de finaste sakrala verk från barocken. Predikstolen och flera målningar från 1600-talet. Även äldre historia kan uppleva lite utanför centrum, där Vie begravning Viking är ett populärt turistmål. Dessutom Bruland gården – en byggnad, typisk västerländsk officiell domstol från ca. 1750 – värt ett besök.

Forde har satsat stort på konst och kultur, och från den så kallade ”Utställning Square i centrum utvidgas längsta stenskulptur i 65 meter ner till Jølstra. Den heter ”lax” och är tillverkade av den danska konstnären Jørn Ronnau. Nära finns också en skulptur som föreställer den särskiljande Forde konstnären Oddvar Torsheim. Førde viktigaste byggnaden är Forde House (1976), såsom   inkluderar en swimmingpool med vattenrutschbana, Länsbiblioteket, konserthus, konsthall, verkstäder konst och steg i Sogn og Fjordane Teater.Nämnas bör även Sogn og Senaste danskarna konstmuseum ligger i Førde.

Den största händelsen i stan är Førde Internationella Folkmusik – den största i sitt slag – som hålls varje år i juli.

Regional Airport Førde Airport – Bringeland har regelbundna linjer till Bergen (Flesland) och Oslo (Gardemoen), och ligger 12 km sydväst om centrum

 

Svenska