Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Lillehammer

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Lillehammer inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Lillehammer miniguide

Lillehammer
Biluthyrning Lillehammer

Lillehammer (26,100 invånare år 2009) ligger i östra Oppland län, och är den regionala centrala Lillehammer. Det är beläget i den norra änden av sjön, som är Norges största sjö.

Lillehammer fick stadsrättigheter 1842 och är internationellt känd som värd platsen för vinter-OS i 1994.

Staden är också känd för att ha en av de största turistattraktioner – Hunderfossen. Detta är en nöjespark med magi och äventyr som tema, där du också kan prova forsränning eller utnyttja den lokala äventyrsbad, bilbaner, rider, film etc. Dessutom kan du besöka den lokala gård, där den ett antal djur.

Andra populära attraktioner i staden är kyrkan från 1882 Lillehammer, Lillehammer konstmuseum – bland annat verk av Och Edvard Munchs egen avdelning för samtida konst, Olympic Park, den norska olympiska museet (historia OS från 776 f.Kr.Kr. fram till idag) och Lillehammer – ett friluftsmuseum med byggnader från perioden 1700 –   till 1900-talet, där Garmo stavkyrka från 1200-talet ligger.På webbplatsen finns också en Postal Museum.

Ångfartyget ”Skibladner” är en annan populär turistattraktion. Detta är den enda hjulångare och äldsta fartyg i drift – byggd på 1850-talet. Båttrafiken på sjön och ta av och passagerare i Lillehammer.

Lillehammer är också en populär vinter destination – med bra skidåkning, skidliftar, skidbackar och varierande terräng.

Den närmaste flygplatsen är Oslos flygplats Gardermoen, som ligger 145 km söder om Lillehammer.