Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Vadsø

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Vadsø inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Vadsø miniguide

Vadsø
Biluthyrning Vadsø

Kuststaden Vadsø (ca 5000 invånare år 2010) ligger i den östra delen av Finnmark, på norra sidan av Varanger Fjord. Vadsø är både ett kommersiellt och administrativt centrum för Finnmark (som är den nordligaste och största i området).

Vadsø hamn har dagliga ankomster av Hurtigruten ( Bergen – Kirkenes ).

Redan på 1500-talet var Vadsø en stor fiskeby, men misslyckades med att staden förrän 1833.

Turistattraktioner i Vadsø är först och främst, de arktiska landskap med midnattssolen på sommaren, friluftsliv och jakt och fiske. På vintern kan du uppleva den naturliga fenomenet norrsken i Vadsø och vara en del av en snöskoter eller hundspann.

Vadsø Museum / Ruija Vem Museum är väl värt ett besök. Museet ligger i Esben gård i yttre Kvenby något utanför centrum – i en norsk köpman från 1850 –   och dokumentera och förmedla mångkulturella historia i Norges nordöstra gräns.Här får du en inblick i norska, finska, samiska och ryska kulturen. Intill museet finns flera bevarade byggnader – bland annat Tuomainegården.

Vadsøya Kultur Park som också hör till museet – samt utställningen ”Luftskepp och båtar”, som ligger på Hurtigruten kajen.

Vadsø värd flera årliga kulturevenemang – inklusive Crab Festival Polar Specatcle och Varanger Festival – en blues och jazz festival i augusti.

Stadens regionala flygplats – Vadsø flygplats – belägen 4 km öster om centrum.