Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Kristiansand

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Kristiansand inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Kristiansand miniguide

Kristiansand
Biluthyrning Kristiansand

Ska du på semester eller på affärsresa till södra Norge? I så fall kanske du vill hyra en bil när du anländer till flygplatsen i Kristiansand? Det finns många bilar att välja mellan och genom att jämföra priser hos flera olika företag kommer du kunna hitta ett bra erbjudande gällande hyrbilar i Kristiansand. 

Allmän information om Kristiansand

Hamnstaden Kristiansand ligger i Sørlandet – södra Norge. Det är adminstrativt centrum i Vest-Agder kommun. Kristiansand har dryga 93 000 invånare (2019) och är Norges femte största stad. 

Staden är en viktig transportknutpunkt för de sydligaste delarna av Norge, med goda tåg-, flyg-, buss- och färjeförbindelser, både nationellt och internationellt. 

Kristiansand är känt för sitt populära zoo och nöjespark, beläget i utkanten av staden. Det lockar över 600 000 besökare varje år. I juni 2010 öppnade de ett nytt vattenland med badmöjligheter utomhus och inomhus. 

Staden har ett rikt kulturliv med flera museer, konstgallerier, konserthallar, teatrar och flera årliga festivaler. År 2012 invigdes en ny konserthall vid namn Kilden (Källan). 

Kristiansand lockar till sig många turister under sommaren. Det finns mängder av härliga stränder längst med kusten och en vacker skärgård. Fiskebryggan (Fiskerbrygga) i centrum är också en populär plats att hänga på under sommartid, med flera restauranger, barer och klubbar samt ett livligt båtliv. 

Några av stadens mest besökta platser är Christiansholms fästning från 1672, Kristiansands domkyrka i nygotisk stil från 1885, Oddernes kirke från 1045 (en av de äldsta i landet), SKMU Sørlandets Kunstmuseum, Vest-Agder museet. Detta museum har flera byggnader i olika delar av staden inklusive ett naturmuseum, en botanisk trädgård och ett friluftsmuseum. Friluftsmuseet har antika byggnader och en utställning av Kristiansands centrum i miniatyr. En annan välbesökt plats är järnvägsmuseet. Setesdalsbanen (i Vennesla, en liten bit norr om staden). 

Kristiansand erbjuder även goda shoppingmöjligheter (både med butiker inne i stan och köpcentrum) plus flera caféer, restauranger, barer och klubbar. 

Flygplatsen

Kristiansand flygplats (KRS) ligger 16 kilometer nordost om centrum. I ankomsthallen på flygplatsen hittar du flera välkända hyrbilsfirmor som till exempel Avis, Bugdet, Hertz, Europcar och Sixt. 

Utflyktstips

Att ha en hyrbil i Kristiansand är ett bra utgångsläge om du vill göra dagsutflykter i södra Norge. Det finns flera underbara ställen att besöka. På sommaren rekommenderas du att göra en utflykt till den lilla fridfulla staden Lillesand, belägen i Aust-Agder County cirka 31 kilometer nordost om Kristiansand. Staden har vitmålade trähus med staket och fina promenadstråk längst med skärgården. Dessutom kan du utforska sevärdheter som stads- och sjöfartsmuseet och Vestre Molands kyrka från 1200-talet. Lillesand har dessutom flera intressanta specialbutiker och trevliga caféer. 

Ett annat alternativ är att köra till fyren Lindesnes Fyr, belägen vid Norges sydligaste punkt. Fyren ligger 81 kilometer sydväst om Kristiansand. Det är en stor turistattraktion med fler än 70 000 besökare om året. Lindesnes fyr är dessutom den äldsta fyren i landet och började användas 1656. Besökare har möjlighet att gå upp till toppen av fyren, vilket bjuder på en spektakulär utsikt över havet. 

Lindesnes fyr har sitt eget museum och galleri. Dessutom finns det flera trevliga vandringsleder i området.